jk_9H5Fh.jpg

Arif Özsağır öncülüğündeki Gaziantep Üniversitesi’nin çöküşü devam ediyor.



8 Haziran 2024 Cumartesi
Gaziantep

Arif Özsağır, Gaziantep Üniversitesi rektörlüğüne atandıktan sonra 50 yıllık köklü üniversiteyi adeta yıkıma uğratmış, üniversite Türkiye ve dünyada en fazla olumsuzlukla anılan üniversiteler arasına girmişti. Kent genelinde hemen hemen herkesin şikayetçi olduğu ve Gaziantep’te istenmeyen rektör olarak ilan edilen Arif Özsağır görevine devam ederken, üniversite ise hemen hemen hiçbir başarı sıralamasında yer almıyor.

İLK 1000’DE GAÜN YOK!

QS, 2025 Dünya Üniversiteler Sıralamasını açıkladı. Listede ilk 1000’de Türkiye’den 11 üniversite yer alırken, bu üniversiteler arasında Gaziantep Üniversitesi yer almadı.

YÖK BAŞKANI ÖZVAR’DAN SIRALAMA HAKKINDA AÇIKLAMA

Sıralama ile ilgili bir açıklama yapan Yuksek Öğretim Kurumu(YÖK) Başkanı Erol Özvar, hiçbir başarının tesadüf olmadığını vurgulayarak, şunları söyledi:

‘‘Üniversitelerimizin dünya sıralamasındaki dikkat çekici yükselişi sürüyor. QS 2025 Dünya Üniversiteleri Sıralamasına göre Türk üniversiteleri büyük bir başarı elde etti.

İlk 500'e giren üniversite sayımız 3'ten 5’e, ilk 1000'e giren üniversite sayımız 10'dan 11'e yükseldi. Türkiye, üniversitelerinin sıralamada gösterdiği genel gelişime göre dünyada ilk 5’e girdi. Ülkemizin akademik itibar ve işveren itibarı puanları da yükseldi.

Tüm yükseköğretim sistemimizin yükseliş eğilimi devam ediyor. Hiçbir başarı tesadüf değildir. Bu sonuçlar, üniversitelerimizle birlikte son 3 yıldır uyguladığımız planlı bir stratejinin ürünüdür’’ dedi.

GAÜN, BU ŞEKİLDE NEREYE GİDECEK?

Son 4-5 yılda akıllarda kalacak hiçbir başarı elde edemeyen ve toplumun hafızasında hep olumsuzluklarla anılan Gaziantep Üniversitesi’nin, bu kötü gidişatının nereye kadar devam edeceği ve mevcut rektör Arif Özsağır’ın üniversiteyi daha ne kadar geriye götüreceği merak konusu.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi