nm_aq78P.jpg

Gaziantep FK’da son günlerde yaşanan gelişmeler tepki çekerken, Gaziantepspor’un yeniden ayağa kaldırılacağı açıklamalarının yapıldığı bir dönemde, kulübün isminin ve logosunun satışa çıkartılma girişimi akıllara Memik Yılmaz neyin peşinde? Sorularını getirdi.



8 Haziran 2024 Cumartesi
Gaziantep

Süper Lig’de kalmayı başaran ve kulübün gelecek sezon nasıl bir yol izleyeceği merak konusu olan Gaziantep FK’da, Gaziantep kamuoyunun tepkisini çeken gelişmeler yaşanmaya başladı.

İSMET ÖZCAN’IN İSTİFASI:

Geçtiğimiz günler kulüp yöneticisi İsmet Özcan, işlerinin yoğunluğunu bahane ederek, kulüpteki görevinden istifa ettiğini açıkladı. Ancak, gelen bilgilere göre işin rengi işlerinin yoğunluğu değil, başkan Yılmaz’ın yönetici olacak kişilerden 200 bin dolar vermelerini istemesi nedeniyle Özcan’ın istifa ettiği söyleniyor.

GAZİANTEPSPOR’UN AYAĞA KALDIRILACAĞI HABERLERİNİN ARDINDAN NEREDEN ÇIKTI BU SATIŞ?

31 Mart yerel seçimlerinde Şehitkâmil Belediye Başkanı seçilen Umut Yılmaz, Gaziantepspor’a sahip çıkacaklarını ve kulübü yeniden eski günlerine döndürmek istediklerini söyledi. Bunun yanı sıra, Mutlu Özpineci ve Erol Satıloğlu öncülüğünde hareket eden eski Gaziantepspor yönetimi, kulübün yeniden yeşil sahalara döneceğini ve kaldığı yerden mücadele edeceğini açıkladı. Herkes Gaziantepspor ile ilgili yeni gelişmeler beklerken, Gaziantepspor’un ismi ve arması icradan satışa çıkartıldı. İcrayı gönderen ismin ise Gaziantep FK Başkanı Memik Yılmaz’ın olduğu belirtildi.

KULÜBÜN MALİ DURUMUNU BİLEN YOK

Memik Yılmaz, kulübü devraldıktan sonra gerek medyaya, gerekse ikili görüşmelerdeki herkese kulübün borcunun kalmadığını, kulübü borçsuz noktaya taşıdıklarını belirtti. Ancak, son gelen bilgilere göre, takıma acil olarak 300 milyon TL gibi bir paranın gerektiği, yoksa sıkıntıların yaşanabileceği belirtiliyor. Bu gelişmeler, kulübün sanayicilerden, esnaftan, kentin önde gelenlerinden, taraftardan ve kentteki hemen hemen herkesten topladığı paraların ne yapıldığı, nerelere harcandığı sorularını getiriyor.

TRANSFER VE YENİ SEZON:

Mali olarak zor günler geçirdiği söylenen kulübün, transfer döneminde nasıl bir yol izleyeceği, iyi transferler yapıp yapmayacağı merak konusu. Zira, geçen sezon iyi ve kaliteli bir kadro kurulmadığı için, kulüp kümede kalmaya oynamış ve sezonu zor da olsa ligde kalarak sonlandırmıştı.

MEMİK YILMAZ İLE BU İŞİN YÜRÜMESİNİN ZOR OLDUĞU YORUMLARI YAPILIYOR

Gaziantep spor kamuoyunun içinde bulunan kişilerle yaptığımız görüşmeler ve sohbetlerde, Memik Yılmaz ile kulübün başarılı olma şansının düşük olduğu, bunun nedeninin ise Yılmaz’ın cebinden para harcayacak bir yapı da olmaması gösteriliyor. Ayrıca, kulüp yönetiminde futbolun içerisinden gelen ve futboldan anlayan hemen hemen kimse olmadığı için, bu yönetim kadrosu ile başarının zor olduğu yorumları yapılıyor.

GAZİANTEP FK, GAZİANTEPSPOR GİBİ OLMASIN!

Türkiye’nin ve Anadolu’nun köklü kulüplerinden birisi olan Gaziantepspor, İbrahim Kızıl ve ailesine teslim edildiği için yok oldu ve amatöre kadar düştü. Bunda ise kulübün mali yapısının iyi yönetilmemesi etkili oldu. İşte bu nedenle, Gaziantep FK’nın da Gaziantepspor gibi olmaması için kenti yönetenlerin kulübün mali durumunu takip etmesi, yanlış düşüncelere ve borçlanmalara izin vermemesi gerekiyor.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi