xc_p1hw5.jpg

Geçtiğimiz günlerde Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun açıklaması ile farklı bir noktaya evrilen beton fiyatları gündemdeki yerini korurken, yaptığımız araştırmalara göre, en pahalı beton fiyatının Sanko Holding şirketlerinden Çimko’da olduğu öğrenildi.



10 Haziran 2024 Pazartesi
Gaziantep

Son yıllarda çoğu alanda Türkiye’nin en pahalı kentlerinden birisi haline gelen Gaziantep’te, son olarak beton ve çimento fiyatları da gündem olmuş, Türkiye’de betonun en pahalı olduğu kentlerden birisinin Gaziantep olduğu belirtilmişti.

TAHMAZOĞLU SÜRE VERMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde müteahhitlerin ziyaretinde konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep’te son dönemlerde anormal fiyat artışlarının yaşandığını belirterek,‘‘ Gaziantep çimento fabrikası burada olduğu halde, neden kentimiz Türkiye’nin en pahalı hazır betonunu kullanıyor? Buradan firmalarımıza çağrı yapıyorum. Fiyatlar, bir ay içerisinde Türkiye ortalamasına gelirse problem yok. Yok fiyatlar geri gelmezse, biz de belediye olarak beton santrali kurar, vatandaşımızın ucuz beton almalarını sağlarız’’ demişti.

NEDEN HABER YAPMIYORSUNUZ? DİYE ŞİKÂYETLER ALDIK

Geçtiğimiz günlerde gazetemize şikâyette bulunan bazı hesaplar, Gaziantep’e beton hizmeti sunan iki firmanın fiyatları indirdiğini, ancak Sanko Holding bünyesinde bulunan Çimko’nun fiyatları indirmediğini belirtti.

ÇİMKO’DA 2800, KÇS’DE 2600 TL

Gazetemize gelen şikâyetlerin ardından tarafımıza bildirilen üç firma olan yani Çimko, KÇS ve Oyak Beton firmalarını aradık ve normal bir vatandaş gibi beton fiyatı almaya çalıştık. Görüşme yaptığımız firmalardan Çimko 2800, KÇS ise 2600 TL metreküpüne fiyat verdi. Oyak betonu aradık. Ancak ulaşamadık.

BU FİYATLAR NORMAL Mİ?

Telefon görüşmesi üzerinden aldığımız iki firmanın fiyatlarının yüksek olup olmadığı, Türkiye ortalamasının üstünde olup olmadığı merak konusu. Bu sorunun cevabı ise Ticaret Bakanlığı’nda.

ÇİMKO’DA NEDEN FİYAT DİĞERLERİNDEN YÜKSEK?

Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, kimi zaman yaptığı konuşmalarda, prensiplerinin ve ilkelerinin ‘İşin hilesi dürüstlük’ olduğunu ifade etmişti. Dürüstlükten yola çıkacak olursak, Gaziantep’in en köklü ve en fazla söz hakkına sahip olan holdingin şirketlerinin piyasadan daha aşağı ürün ve mal satması gerekir. Ancak, beton fiyatlarına baktığımızda, bu durumun tam tersi gözüküyor. O nedenle, aile ve holding yetkililerine çağrı da bulunarak, ev sahibi olmanın neredeyse imkânsız hala geldiği şu dönemde, beton fiyatlarını piyasanın altına indirin diyoruz.

  

 



df_4964V.jpg 1 / 1




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi