vb_r6N6v.jpg

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin Haziran ayı 1. Meclis toplantısı dün yapılırken, meclis gündemi hayli yoğundu.



11 Haziran 2024 Salı
Gaziantep

Dün Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclisinin Haziran ayı 1. Oturum toplantısı vardı. Başkan Fatma Şahin başkanlığında yapılan meclise, gündemdeki konular damga vurdu.

DÜLÜK TÜNELİ: Mecliste, geçtiğimiz günlerde imzası atılan Dülük Tüneli projesi vardı. Başkan Fatma Şahin, seçim vaati olarak söz verdikleri tünel projesi ile ilgili Ulaştırma Bakanlığı ile gereken imzaları attıklarını ve bu proje hayata geçtiği takdirde, OSB ile kent merkezi arasındaki ulaşımın çok rahatlayacağını söyledi. Proje ile ilgili bilgi veren Genel Sekreter Sezer Cihan ise projenin temelini bu yılın sonuna kadar atmayı hedeflediklerini, iki yıl içerisinde projenin tamamlanmasını beklediklerini söyledi.

DÜLÜK ANTİK KENTİ ZARAR GÖRMEYECEK: Muhalefet, bu projenin Dülük Antik Kenti’ne zarar verebileceği endişelerini paylaştı. Ancak, Başkan Fatma Şahin ve Sezer Cihan, tünelin yerin baya altına yapılacağını, o nedenle Dülük Antik Kenti’nin zarar görme ihtimalinin olmadığını söylediler.

SEHİTKAMİL BELEDİYESİ, MECLİS KARARINI GÖNDERMEDİ: Gaziantep kent merkezinde 6 Şubat tarihli depremlerin ardından on binlerce yapının hasarlı olarak kaydedildiği, bu yapıların yerinde dönüşüm yapılabilmesi için işlemlerin henüz sonuçlandırılmadığı belirtildi. Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, geçtiğimiz günlerde yapılan Şehitkamil Belediye Meclisi’nde, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Halil Uğur ve Şahinbey Belediye Başkan Yardımcısı Cuma Güzel’in yerinde dönüşüm yapacak olan vatandaşlara +2 kat ve emsal artışı verilmesi kararına karşı olduklarını söylemişti. Ancak, bu açıklamanın yanlış olduğu, belediyenin böyle bir karar almadığı, komisyonda karşı olunduğuna dair bir görüş belirtilmediği, Şehitkamil Belediyesi’nin seçim öncesinde aldığı meclis kararının hala büyükşehir belediyesine gönderilmediği belirtildi.

YEME İÇME SEKTÖRÜNDEKİ PAHALILIK: Kentimizdeki yeme-içme sektöründeki pahalılık, dünkü meclis gündeminde yine yerini aldı. Son yıllarda gastronomi ayağına kentteki fiyatların uçtuğunu, ancak bunun önüne bir türlü geçilmediği ifade edildi. Bu eleştirilere cevap veren Başkan Şahin, denetimlerin hem valilik, hem belediyeler, hem de zabıta öncülüğünde yapıldığını, Ticaret İl Müdürlüğü ekiplerinin sahada olduğunu belirtti.

HAŞARE ŞİKÂYETLERİ: Havaların kızmasının ardından haşereler ve ilaçlama ile ilgili şikayetler arttı. Meclis gündemine bu konu da geldi. Başkan Şahin ve ilgili daire başkanlığı yetkilileri, araç ve ilaç miktarının geçen yıla nazaran yüzde 75 oranında arttırıldığını, bu sıkıntının ortadan kalkması için ilçelerdeki hayvan ahırlarının yerleşim alanlarının dışına çıkartılması gerektiğini belirttiler.

SU KESİNTİLERİ: Son birkaç günden beri il genelindeki bazı bölgelerde su kesintisi yaşanmış ve bu durum tepkilere neden olmuştu. Mecliste bu konu da gündeme geldi. Kesintilerle ilgili meclise bilgi veren GASKi Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, kesintilerin sebebinin havalarının kızmasıyla birlikte su tüketiminin birden ciddi oranda artmasından kaynaklandığını, kurban bayramında kesinti sorunu yaşanmaması için öncesinde planlı kesintiler yapmak zorunda kaldıklarını belirtti.

YENİ ARITMA TESİSİNİN DEVREYE ALINMASI İLE BU SORUN ORTADAN KALKACAK: Sönmezler, ayrıca mevcut arıtma tesisinin kapasitesinin günlük 400 bin ton olduğunu, önümüzdeki günlerde devreye alınacak Aktoprak arıtma tesisinin kapasitesinin 1 milyon ton olduğunu, o tesis devreye alındığında, su kesintisi sorununun ortadan kalkacağını söyledi.

KONUT SORUNU VE BELEDİYENİN DEVAM EDEN KONUT PROJELERİ: Meclisin diğer önemli bir gündemi ise kentteki konut sorunu, kiralar ve belediyenin yapımını sürdürdüğü konut projeleriydi.

Başkan Fatma Şahin, Güneyşehir’de 500 konutu teslim ettiklerini belirterek, “Şimdi bunun ikinci kısmına başlıyoruz” dedi. Şahin en az maliyetle çıkardıkları rakamlar olduğunu belirterek, “Orta gelir grubu kira öder gibi ev sahibi olsun diyoruz. Bu şartları çalıştık. Öneriniz varsa söyleyin. Bütün müteahhitleri topladık. Yeter ki bu memleketin konut ihtiyacını meclis olarak giderelim. Elimizdeki tüm imkanları kullandık. Sıfır karla yapıyoruz. 2 artı bir talebi çok fazla çünkü ödeme koşulları uygun” dedi.

Kuzeyşehir ve Güneyşehir’de yeni konut yapacaklarını belirten Gazikonut yöneticisi Mehmet Haz ise, “Bunun için tüm çalışmaları yaptık. Bin konut Kuzeyşehir ve bin konutta Güneyşehir’de tünel kalıpla yapılacak. Tünel konut biraz pahalı ancak biz kaliteli ve ucuz konut üreteceğiz. Ağırlıklı olarak bizlerden 2+1 konut istiyorlar” dedi. Başkan Fatma Şahin, konutun kent içinde çok önemli bir sorun olduğunu ve bunu çözmek adına ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Başkan Şahin, tüm belediye başkanlarına seslenerek, “Herkes ne eksiği ne kadar konut açığı varsa bize bilgi versin. El ele verelim ve en büyük sorun olan konut sorununu çözelim” diye konuştu.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi