sd_2K8xj.jpg

Türkiye’nin en büyük ikinci ilçesi olan Şahinbey’de ciddi ve çözülmesi gereken sorunlar varken, bu sorunların çözümüne kafa yorması gereken belediye başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun esnafa yönelik tutumu tepkilere neden oluyor. Tahmazoğlu’nun gözdağı ve tepkisine karşın, esnafa sahip çıkması gereken oda başkanları ise sus pus durumda. Birisi de çıkıp ‘Sayın başkan siz kendi işinize bakın’ diyemiyor.



12 Haziran 2024 Çarşamba
Gaziantep

Gaziantep’te akıl almaz işler yaşanmaya devam ediyor. Ekonomideki daralma, alım gücünün zayıflaması, artan maliyetler, kredilerin durması ve piyasadaki nakit paranın çekilmesi ile tüm sektörler ne yapacağını şaşırmış durumdayken, bu sıkıntılar yetmezmiş gibi bir de Tahmazoğlu’nun tutum ve davranışları piyasayı zora sokuyor.

EN UCUZ KENTTEN, EN PAHALI KENTE

Geçmiş yıllarda Gaziantep, ucuzluğu ile anılan bir kent idi. Hatta, durumu olmayan bir insan, bir nohut dürümü ile karnını doyurur ve yaşar deniliyordu. Ancak, son yıllarda ne olduysa kentteki tüm dengeler değişmeye başladı ve Gazi şehir, Türkiye’nin en pahalı kentlerinden birisi haline geldi. Bu pahalılıkta ise belediyelerin kabahati büyük idi.

TAHMAZOĞLU’NUN GÖREVİ ESNAFA PARMAK SALLAMAK MI?

Son dönemlerde pahalılıktan şikâyetlerin artmasının ardından valilik, ticaret il müdürlüğü, belediyeler harekete geçti. Hatta, mecliste fahiş fiyatlarla mücadele edilmesi için kanun çıkartıldı. Kurum ve kuruluşlar, fahiş fiyatlarla ilgili mücadele ederken, aralıksız denetimler yaparken, birden ortaya Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu atıldı. Önce betonculara, daha sonra ise baklavacılara fiyatları aşağı çekin diye parmak sallayan ve gözdağı veren Tahmazoğlu, ‘Siz fiyatları aşağı çekmezseniz, biz devreye gireriz’ dedi ve ticarete soyunacağının sinyallerini verdi.

BESİCİLER TEPKİLİ

Gaziantepli besiciler, saman ve yem fiyatlarının artması ve şartların zorlaşması nedeniyle zor günler geçiriyor. Hatta, geçtiğimiz yıllarda para kazanamadıklarını ve giderlerini karşılayamadıklarını belirten bazı besiciler, yol kapatmış ve eylem yapmıştı. İşte böyle zorlu bir süreçten geçen besiciler, kurban bayramı öncesi besledikleri kurbanlıkları satmayı ve 3-5 kuruş para kazanmayı hedefliyordu. Ancak, devreye Şahinbey Belediyesi girdi. İlçenin birkaç noktasına kurban satış noktası kuran belediye, piyasanın 10-20 TL altında kurbanlık satmaya başladı. Belediyenin kurbanlık ticaretine girmesi, besicilerin tepkisine neden oldu.

ÇÖZÜM BEKLEYEN CİDDİ SORUNLAR VAR!

Belediye ve Tahmazoğlu, asli işleriyle uğraşmak yerine esnafın işine göz dikerken, kentte ve ilçede barınma, kira, konut, daire fiyatları, alt yapı, asfalt, hava kirliliği, yeşil alan, park, derslik, okul, temizlik, çöp, kentsel dönüşüm, kattan bölme yapılar ve çarpık yapılaşma sorunu gibi ciddi sorunlar bulunuyor. Hatta, daha Pazartesi günü yapılan büyükşehir belediye meclisinde konuşan muhalefet meclis üyeleri, kentte kira fiyatlarının en düşüğünün 15-20 bin TL'ye dayandığını, pahalılıktan dolayı kente memur, öğrenci gelmediğini belirttiler.

ESNAFIN SAHİBİ YOK MU?

Tahmazoğlu açıklamaları ile adeta gözdağı verirken, esnaf adeta sahipsiz. Esnafı koruması, kollaması gereken ve bunun için var olan GTO, GSO, GESOB ve esnaf odalarından Tahmazoğlu’nun bu tutumuna karşı ne bir açıklama yapan, ne ses yükselten, ne de tepki gösteren var.

GEÇMİŞ YILLARDA 5 TL’YE DOMATES SATAN PAZACIYA
TEPKİ GÖSTERMİŞTİ AMA…!

Tahmazoğlu’nun esnafa ve firmalara karşı tutumu sadece bugüne özgü değil. Geçmiş yıllarda da domatesin fiyatının yükselmesinin ardından Şahinbey’de bir semt pazarına giden Tahmazoğlu, domatesi 5 TL’ye satan bir pazarcıya tepki göstermiş ve bugün esnafa dediği gibi 'Ya fiyatı indir, ya da tezgahını kapatıyorsun' demişti. Ancak, o dönem 5 TL olan domatesin fiyatı, bugün 25-30 TL.

ÖZEL HASTANELERE, HAVAYOLU ŞİRKETLERİNE, KARGO FİRMALARINA,
OTELCİLERE, KASAPLARA DA TEPKİ GÖSTERECEK MİSİN?

Gaziantep’te sadece baklava, beton, kurban fiyatları yüksek değil. Bunların yanı sıra uçak biletleri, özel hastane ücretleri, otel fiyatları, yiyecek-içecek fiyatları, et ve tavuk fiyatları, hatta kargo ücretleri dahi yüksek. Gazete olarak, Tahmazoğlu’ndan aynı tepkiyi bu sektörler içinde vermesini bekliyoruz.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi