kol_ErXA2.jpg

Dün yapılan Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi oturumunda, yine depremde evleri zarar gören ve yerinde dönüşüm yapmak isteyen vatandaşların sorunu gündeme geldi. Belediye Başkan Vekili Halil Uğur, ‘‘İlçe belediyelerinde alınan kararlar bize gönderilirse, depremzede vatandaşlarımız için alınacak olan her türlü kararın altına imza atarız’’ dedi.



14 Haziran 2024 Cuma
Gaziantep

6 Şubat tarihli depremlerde binaları hasar gören ve yerinde dönüşüm yapmak isteyen vatandaşların sorunu konuşulmaya devam ediyor. Dün yapılan Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi oturumunda, Şahinbey ve Şehitkamil ilçesinde belediyelerden kat artışı iznini bekleyen vatandaşların sorunu yine konuşuldu. Muhalefet meclis üyeleri, büyükşehir belediyesini karar almamakla suçlarken, büyükşehir belediye başkan vekili Halil Uğur ise, Şehitkamil Belediyesi’nde şubat ayında alınan meclis kararının hala belediyelerine gönderilmediğini, yerinde dönüşüm yapacak olan vatandaşların bundan dolayı mağdur olduğunu söyledi.

YILMAZ, ‘KARARI GÖNDERDİK’ DEDİ

Uğur’un bu açıklamasının üzerine Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, ‘‘Kararı bugün itibariyle büyükşehir belediyesine gönderdik’’ dedi.

UĞUR: KARAR BİZE GELDİKTEN SONRA HEMEN GÜNDEME ALACAĞIZ

Depremzede vatandaşların da izlediği mecliste, konu hakkında konuşma yapan Uğur, şunları söyledi: ‘‘Depremden sonra Şehitkâmil Belediyesi’nin depremde binaları zarar gören vatandaşlarımız için +2 kat izni verdiğini biliyoruz. Daha sonra bu emsal artışının yeterli olmadığını, ekstra emsal artışının ihtiyaç olduğunu düşünen Şehitkamil Belediyesi, bu yılın Şubat ayında yine yüzde 20 artış için meclisten karar aldı. Daha sonra mart ayında bunu büyükşehir belediye meclisine gönderemediler. Çünkü o dönem, seçim süreci idi. Ve, meclis tatil olduğu için, meclisi yapmadık. Daha önce, 40-50 bin mağdur vatandaşımız için hangi belediye ne karar alırsa, büyükşehir belediyesi olarak altına imza atacağımızı hep söyledik. Daha sonra oturup bir çalıştay yaptık. Onun ardından belediye başkanlarımızın bulunduğu imar komisyonunda, biz kaskı arttıralım, yerinde dönüşümde vatandaşlarımız dükkanlarını yapabilsin dedik. Ama emsal artışını, ilçe belediyelerimiz biz çalışalım, daha sonra o kararı büyükşehir belediyesine gönderelim dediler. Biz de peki dedik. Biz, buna hiçbir zaman karşı gelmedik. Buradan üstüne bastırarak, tekrar tekrar söylemek istiyorum. Şehitkamil Belediye Meclisinin Şubat ayında aldığı karar bize gönderilirse, bir sonraki meclis gündemine bu konuyu alacağız. Burada depremzede vatandaşlarımızın sıkıntısının giderilmesi için, hepimiz karar alacağız ve altına imza atacağız. Bizim bu konudaki hassasiyetimizi salonda bulunan herkes bilsin. Yanlış algılara, dedikodulara izin verilmesin. Bizim bu sorunun çözümü için her türlü işbirliğine hazır olduğumuzun bilinmesini istiyoruz’’ dedi.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi