df_3paed.jpg

Dün yapılan Gaziantep Büyükşehir Belediye meclisinden geçen karar ile, Merveşehir’de bulunan Merinos’a ait satış mağazasından otagara kadar olan 900 bin metrekarelik alan imara açılacak. Muhalefet, ‘‘Burada bir holdinge (Erdemoğlu Holding) özel plan değişikliği yapılıyor’’ derken, belediye başkan vekili Halil Uğur ise, ‘‘Böyle bir durum kesinlikle yok’’ dedi.



14 Haziran 2024 Cuma
Gaziantep

Gaziantep’te, kent yaşamını ciddi anlamda etkileyecek betona dayalı imar tadilatları devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda Gazikent’te Sanko Holding’e ait geniş bir alanın imarı konut ve ticariye çevrilmiş, o imar değişikliği mahkemeden dönmüştü. Sanko Holding’in yerinin ardından şimdi ise benzer bir uygulama, Merveşehir’de bulunan Merinos ve diğer kişilere ait alanlar içinde yapıldı.

YÜKSEK YOĞUNLUKLU KONUT VE TİCARİ ALAN

Merveşehir’de (Anka Hastanesi karşısı) Merinos’un halı fabrikası ve satış mağazasından başlayıp, tam otogara olan yaklaşık 900 bin metrekarelik bir bölgenin imarı konut ve ticari alana dönüştürüldü.

O BÖLGEYİ FELÇ EDER

Dün yapılan Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisinden oy çokluğu ile geçen madde ile ilgili konuşan muhalefet meclis üyeleri, burada kişiye özel imar değişikliği yapıldığını söylediler. CHP’li Sucu,’’ 900 bin metrekare bir alanı imara açıyorsunuz. Eski hali ticaret alan. Tek katlı yapılaşma var. Şimdi, buradaki 900 bin metrekarelik alana, yüksek yoğunluklu bir plan getiriyorsunuz. Burayı konut + ticaret alanı yapıyorsunuz. Peki, getirdiğiniz bu planı, buradaki sosyal donatı alanları karşılayacak mı? Burada yaşayacak insanların sayısı hesaplanmadan, bir plan öneriyorsunuz. Ben burayı çok iyi biliyorum. Aynı planlamayı geçmişte, bir holdinge (Sanko) de yapmıştınız. Şimdi başka bir holdinge yapıyorsunuz. Planlama, şahıslara göre olmaz. Bakın benzer bir plan, yıllarca bu meclisi işgal etti. O plan mahkemeye gitti, bozuldu ve geri geldi. Dolayısıyla, bu tür kişiye özel plan tadilatlarının bu kente hiçbir katkısı olmayacak. Bu yapmak istediğiniz şey, planlama mantığına ters. Siz her konuşmanızda yatay mimariden, yatay yapılaşmadan bahsederken, burada yüksek yoğunluklu konut ve ticari alan getiriyorsunuz. Ayrıca, önceki dönem belediye başkanınız da buraya böyle bir plan yapılmasına karşı idi. Keşke burada olsaydı ve biz ona bu soruyu sorsaydık. Ama inanın bu plan, bu bölgeyi felç edecek. Sosyal donatısı hesaplanmadan, nüfus yoğunluğu hesaplanmadan yapılan bu plan, o bölgeyi inanın felç edecek. O nedenle, bu plan tadilatına CHP olarak ret oyu kullanacağız’’ dedi.

KİŞİYE ÖZEL BİR PLAN SÖZ KONUSU DEĞİL

Muhalefetin ve CHP’li Sucu’nun eleştirilerine cevap veren belediye başkan vekili Halil Uğur ise, ‘‘Biz, yıllardır yaptığımız planlarda, her türlü sosyal donatı hesabını yaparak, oradaki yaşam alanlarını düşünerek, planlarımızı o şekilde yapıyoruz. Sizin üzerinde durduğunuz hususlar ile ilgili uzun süredir ilgili birimdeki arkadaşlar, daire başkanı arkadaşlarımız çalıştı. Kesinlikle kişiye özel bir tadilat söz konusu değildir. Şehir içerisinde kalmış, etrafı konutlarla çevrilmiş bir alan burası. Bununla ilgili yapılan bir düzenleme. Takdir meclisimizindir’’ dedi.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi