gh_5R4ZI.jpg

Arif Özsağır’ın rektörü olduğu Gaziantep Üniversitesi’ndeki huzursuzluk, bayramlaşma programına yansıdı. 4 bin personel ve 1700 akademisyenin bulunduğu köklü üniversitede, dün düzenlenen bayramlaşmaya sadece 20-30 kişinin katılması, rektör Özsağır’ı şoke etti.



15 Haziran 2024 Cumartesi
Gaziantep

Göreve geldiği günden bugüne 50 yıllık köklü geçmişe sahip olan Gaziantep Üniversitesi’ni her alanda adeta yıkıma uğratan Arif Özsağır’a tepkiler, bayramlaşma programında da dinmedi.

GÜNLER ÖNCESİNDEN DUYURU YAPILDI

Günler öncesinden üniversitenin internet sitesi ve programlar üzerinden duyuru yapıldı ve dün saat 13.30’da bayramlaşma yapılacağı belirtildi. Ancak, programdaki tablo adeta kahredici idi.

REKTÖR YARDIMCILARI, DEKANLAR, DAİRE BAŞKANLARI, GENEL SEKRETER DAHİ KATILMADI

Dün yapılan bayramlaşmaya bazı rektör yardımcıları, dekanlar, daire başkanları, genel sekreter dâhil hemen hemen kimse katılmadı. 4 bin personel ve 1700 akademisyenin bulunduğu üniversitede, bayramlaşmaya bir rektör yardımcısı, iki dekan, birkaç güvenlik personeli ve birkaç akademisyen katıldı.

KATILIMIN DÜŞÜK OLMASININ NEDENİ ÖZSAĞIR VE YÖNETİMİ

Programa katılımın düşük olmasının tek nedeni rektör Arif Özsağır ve yönetimi. Zira, Özsağır’ın göreve geldiği günden bugüne, üniversitedeki personele, memurlara, işçilere ve akademisyenlere çok büyük haksızlıklar yapıldı. İşte bu nedenle, üniversite çatısı altındaki tüm personel, Özsağır ve yönetimine yüz çevirdi ve programa katılmadı.

GEÇEN BAYRAM YAPILMAMIŞTI

Ramazan ayı içerisinde akademik personele iftar verilmişti. Ancak, o programa katılan sayısı da 20-30 kişiyi geçmemişti. Hal böyle olunca, geçtiğimiz bayram öncesi bayramlaşma programı düzenlenmemiş, rektör Özsağır, valilikte düzenlenen törene gitmişti.

GİBTÜ VE HKÜ’DE DURUM FARKLIYDI

Gaziantep Üniversitesi’nde böyle bir tablo varken, kentteki diğer üniversitelerdeki bayramlaşma programlarında durum farklıydı. Gaziantep’in bir diğer devlet üniversitesi olan GİBTÜ ve vakıf üniversitesi olan HKÜ’deki programa yüzlerce personel katıldı.

HİÇBİR ALANDA BAŞARI YOK

50 yıllık geçmişiyle Türkiye’de adından uzun yıllar söz ettiren ve son yıllara kadar en iyi üniversiteler arasında yer alan Gaziantep Üniversitesi, Arif Özsağır’ın göreve gelmesinin ardından 4 yıl gibi bir sürede bir defa bile ülke ve dünya çapında başarı elde edemedi. Çalışmaları ile kamuoyunda adından söz ettiremedi.

ÖZSAĞIR GİTMEDEN DURUMUN DÜZELMESİ ZOR GÖRÜLÜYOR

Üniversite içerisindeki huzursuzluğun artık zirve yaptığı, yeni atanacak rektörün beklendiği belirtiliyor. İç huzurun ancak atanacak yeni rektörün çabası ile düzelebileceği, Özsağır döneminde üniversitede huzurlu bir ortamın olmasının mümkün olmadığı bilgileri geliyor.



gh_RUt9u.jpg 1 / 4

gh_57w42.jpg 2 / 4

gh_y1aN1.jpg 3 / 4

fg_dsGOl.jpg 4 / 4




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi