df_8uFfp.jpg

CHP Şehitkamil Belediye Meclis Üyesi Mehmet Sucu, Türkiye’de en pahalı ulaşım ücretlerinin Gaziantep’te olduğunu savundu ve bu durumu eleştirdi. Ancak, Gaziantep’te yapılan son ulaşım zammın ardından bazı büyükşehirlerde de ulaşıma zam yapıldı. Bu zamların ardından Adana, Antalya, Muğla gibi şehirlerdeki fiyatlar, Gaziantep’in üstüne çıkmıştı.



19 Haziran 2024 Çarşamba
Gaziantep

Geçtiğimiz Perşembe günü yapılan Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisinde gündem dışı söz alan ve kürsü de bir konuşma yapan CHP Şehitkamil Belediye Meclis Üyesi Mehmet Sucu, kentteki ulaşım ücretlerinin pahalılığına dikkat çekti. Türkiye’de en pahalı ulaşım ücretlerinin Gaziantep’te olduğunu söyleyen Sucu, ‘‘Ulaşımda zam kararı alırken, diğer illere baktınız mı? Oradaki ücretleri incelediniz mi? Aldığınız bu kararın ardından sosyal medyada, sokakta, durakta vatandaşın tepkilerini dinledim. Bu tepkileri, bizim gibi siz de duydunuz mu?  Tam bileti 21 TL, öğrenciyi 13.5 TL yapmışız. Dönüp baktığımda, İstanbul’da 17 TL. Kayseri’de 16 TL. Ordu’da 16 TL. Hatay’da 16 TL, Mersin’de 15 TL, Adana’da 15 TL, Trabzon’da 14 TL, biz de ise 21 TL. Yani biz de, yüzde 50 fazlalık var. Ayrıca, hala Mersin Belediyesi, öğrencileri 1 TL’ye taşıyor. Biz de ise 13.5 TL. Keşke bu kararı alırken, vatandaşı düşünseydiniz. Vatandaşı da, işçisi de, memuru da, öğrencisi de bu zamdan rahatsız. O nedenle, bu zammın yeniden gözden geçirilmesi ve gerekirse geri çekilmesini CHP olarak öneriyoruz’’ dedi.

GAZİANTEP’TEN SONRA ÇOĞU BÜYÜKŞEHİRDE ZAM YAPILMIŞTI

CHP’li Sucu, bu eleştiriyi yaptı. Ancak, gerçek Sucu’nun söylediği gibi değildi. Çünkü, Gaziantep’te ulaşım zammının devreye girmesinin ardından çoğu büyükşehirde ücretlere zam yapılmış ve bazı kentlerdeki ulaşım ücretleri, Gaziantep’in üstüne çıkmıştı.

BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ UĞUR: ULAŞIMLA İLGİLİ BİLGİLERİ KEŞKE İYİ ARAŞTIRSAYDINIZ

Sucu’nun konuşmasına ve eleştirilerine, belediye başkan vekili ve meclisi yöneten isim olan Halil Uğur cevap verdi. Uğur, CHP’li Sucu’ya, ‘Keşke ulaşımla ilgili bilgileri iyi araştırmış olsaydınız’ diyerek,‘‘Öncelikle, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ulaşımda, Türkiye’ye rol model olan bir belediye. Tranvaylarımız, Gaziray, yapacağımız metro ve toplu taşıma araçlarımız ile örnektir. Geçen yıldan mayıs ayına kadar yani 10-11 ay sonra ulaşıma zam yaptık. Bizim 90 dakika aktarma süremiz var ve ikinci aktarma ücretsiz. Bunu biliyorsunuz değil mi? Örnek verdiğiniz şehirlerin ikinci aktarmasının ücreti 11-12-13 TL. Aktarma ücretlerini birleştirdiğinizde, bu ücret 28-30 TL’ye çıkıyor. Bugün yanı başımızdaki Adana, bizden üç gün sonra zam yaptı. Şu anda 24.50 TL. Bizim bu zammımız, yılsonuna kadar geçerli. Biz iddia ediyoruz, onlar Haziran ayı sonunda ve Temmuz ayında yine zam yapacaklar. Bir sonraki mecliste, kaçıncı sırada olduğumuzu, yine size söyleyeceğim. Şu anda birinci sırada değil, beşinci sıradayız. İkinci aktarmaları koyduğumuzda, 30 büyükşehir içerisinde, 22. Sıradayız. Bu kadar iddialı söylüyoruz. Ayrıca, Gaziantep'te öğrencinin biniş ücreti 13.50 TL demiştiniz. O verdiğiniz rakam da doğru değil. Gaziantep’te öğrenciler, toplu taşıma araçlarından 11 TL’ye yararlanıyor. Belediye olarak, her öğrenci için 2 TL destekleme veriyoruz. Ayrıca, Mersin’de öğrencilere ulaşım 1 TL değil, 10 TL. Bunu da size hatırlatmak isterim’’ dedi.

BAZI BÜYÜKŞEHİRLERDE SON DURUM ŞU ŞEKİLDE:

                 TAM         ÖĞRENCİ

Gaziantep : 21 TL          11 TL

Muğla       : 23 TL          12.50 TL

Sakarya    : 20 TL          18 TL

Diyarbakır : 20 TL          12 TL

Antalya     : 25 TL          10 TL

Adana      : 24.50 TL      14 TL

Mersin      : 21.50 TL      10 TL

Denizli      : 18 TL           12 TL

Eskişehir   : 20 TL           250 (Aylık 250 TL karşılığında sınırsız






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi