fg_VJGaw.jpg

Kavurucu sıcakların yaşandığı şu günlerde Şahinbey Belediyesi’ne bağlı Yeşilvadi Parkı’nda görev yapan Mehmet Büyük(44) adlı vatandaş, dün görevi başında kalp krizi geçirdi ve hayatını kaybetti. Yeşilvadi’de yaşanan bu olay moralleri bozarken, belediyenin park-bahçe işlerinde çalışan personelleri için özellikle yaz aylarında mesai saatlerinde değişiklik yapıp yapmadığı merak konusu.



22 Haziran 2024 Cumartesi
Gaziantep

Hava sıcaklıklarının insan hayatını olumsuz yönde etkilediği şu günlerde, Şahinbey Belediyesi’ne bağlı Yeşilvadi Parkı’ndan üzücü bir haber geldi. Parkta görev yapan ve park-bahçe işlerinde çalışan Mehmet Büyük(44) dün görevi başında kalp krizi geçirdi ve hayatını kaybetti.

TOPRAĞA VERİLDİ

Henüz genç bir yaşta hayata veda eden Büyük, dün toprağa verildi. Merhumun cenazesinde hüzün ve gözyaşı vardı.

BELEDİYE NEDEN SAAT DEĞİŞİKLİĞİNE GİTMEZ?

Hava sıcaklığının zirve yaptığı şu günlerde, güneşin altında çalışmak zor ve bu durum, insan hayatı için tehlike arz ediyor. Edindiğimiz bilgilere göre, vefat eden vatandaş parkta 08.00 ile 17.00 arasında görev yapıyordu.

GEÇMİŞTE SAATLER DEĞİŞİRDİ

Büyük’ün vefatının ardından kısa bir araştırma yaptık ve yaz aylarında belediyelerin güneşin etkili olduğu saatlerde neden personelini çalıştırdığını anlamaya çalıştık. Yaşar Ağyüz ve Ömer Can’ın başkanlığı döneminde belediyenin ilgili birimleri, havaların sıcak olduğu zamanlarda park-bahçe işlerinde çalışan personelin çalışma saatleri değiştirir ve öğlenden sonra 15.00 ile 23.00 arasında bir çalışma saati belirlermiş. 

İNSAN HAYATININ ÖNEMLİ OLDUĞUNU HATIRLATIYORUZ

Mehmet Büyük’ün hayatını kaybetmesinin ardından bu üzücü olayın son olmasını, belediyelerin özellikle yaz aylarında saat değişikliğine gitmesini, personellerinin mesai saatlerini güneşin etkisini kaybettiği saatlere göre ayarlamalarının emekçi kardeşlerimizin yararına olacağını düşünüyoruz.

 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi