fg_6fMgd.jpg

Gaziantep Üniversitesi’nin önceki rektörü Prof. Dr. Ali Gür, üniversitenin GES projesi ile ilgili çok konuşulacak bir iddiayı gündeme getirdi. Gür’ün iddiasına göre, bu proje maliyetinin yaklaşık iki katına yaptırıldı ve büyük kamu zararı oluştu.



26 Haziran 2024 Çarşamba
Gaziantep

Arif Özsağır’ın icraat ve başarı olarak lanse ettiği projelerden pis kokular gelmeye devam ediyor. Yaptığı her açıklamaya kamuoyunun kuşku ile yaklaştığı Gaziantep Üniversitesi Rektörü Arif Özsağır, geçtiğimiz günlerde üniversite bünyesinde kurulan güneş enerji santrali(GES)nin enerji üretimi ile ilgili bir açıklama yaptı.

BOZKURT, ALİ GÜR’ÜN PROJESİ OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Özsağır’ın bu paylaşımının ardından sosyal medya hesabından bir açıklama yapan gazetemiz sahibi Mehmet Bozkurt, rektör Özsağır’ın bahsettiği enerji santrali projesinin önceki rektör Ali Gür döneminde planlandığını belirtti.

GÜR, AÇIKLAMA YAPTI

Bozkurt’un açıklamasının ardından devreye giren eski rektör Ali Gür, Bozkurt’un yaptığı paylaşımı alıntılayarak, proje hakkında açıklama yaptı. Projenin kendisinin rektör olduğu dönemde hazırlandığını belirten Gür, ‘’Güneş enerjisi projesi, dönemimizde enerji alanında çalışan üniversitemiz hocaları ile birlikte hazırlandı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından onaylandı ve dönemin Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Bey’in son onayını beklerken, rektörlük değişimi oldu’’ dedi.

NEREDEYSE MALİYETİNİN İKİ KATINA YAPTIRILDI

Açıklamasında proje ile ilgili çok ciddi bir iddia da bulunan Gür, açıklamasının devamında şunları söyledi: ‘‘Bizden sonra bu proje uzun bir süre beklemeye alındı. Daha sonra üniversitedeki enerji ile ilgili hocalar dışlanarak,  ihale yöntemi değiştirilip, teknopark üzerinden kurulan bir firma aracılığıyla neredeyse maliyetinin 2 katına yaptırıldı ve böylelikle büyük bir kamu zararı oluşturuldu. Yapılan dönemdeki maliyetler ve kullanılan malzemeler ile ödenen bedel karşılaştırıldığında, bu durum açıkça görülecektir. Şimdiye kadar bu işi yapan firmaya ne kadar ödendiğinin kamuoyuna açıklanmamasının nedeni de bu kamu zararının bilinmemesi içindir. Diğer projelerin de zamanımızda hazırlandığı doğrudur. Kamuoyunun bilgisine’’ dedi.

GÖZLER SAVCILIK VE YÖK’E ÇEVRİLDİ

Eski rektör Gür’ün bu açıklamaları kamuoyunda şok etkisi yaratırken, gözler savcılık ve YÖK’e çevrildi. Normal şartlarda bu açıklamaların ihbar olarak kabul edilmesi ve araştırılması gerekiyor. Bu açıklamanın ardından savcılık ve YÖK’ün harekete geçip geçmeyeceği, eski rektör Gür’ün iddialarının araştırıp araştırmayacağı merak konusu.

 

 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi