sd_c9rHY.jpg

Yerel seçimlerde ciddi kan kaybeden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve belediye, radikal kararlar almaya başladı. Bunlardan birisi ise kaldırım işgalleri ile ilgiliydi. Kale altında hemen hemen herkesin tepkisini çeken kaldırıma masa, sandalye, dolap ve mangal atmak yasaklandı. Kale altından başlayan bu çalışmaların kentin geneline yayılacağı ve kaldırım işgallerinin sona ereceği öğrenildi.



27 Haziran 2024 Perşembe
Gaziantep

31 Mart seçimlerinin ardından yeni bir yol haritası çizen ve işe koyulan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, halkın beğenisini kazanacak kararlar almaya başladı. Gaziantep kent merkezinde hemen hemen herkesin tepkisini çeken görüntülerden birisi, işyerlerinin kaldırımları işgal etmesi görüntüleri idi. İşte bu işgallere son verecek çalışmalar nihayet başlatıldı.

KALE ALTINDA İNSANLARIN YÜRÜYECEK ALANI YOKTU

Kentin tarihi mekânlarının başında gelen kale altında kaldırım işgalleri öyle bir noktaya gitmişti ki, kentte yaşayanlar, yerli ve yabancı turistler, kaldırımlara açılan masa ve sandalyelerin yüzüne yürüyemiyor, kimi zaman araç yollarından yürümek zorunda kalıyordu. Hatta bu bölgede yaşanan işgaller, cadde üzerine park edilen araçlar ve mangallardan çıkan kokulardan rahatsızlık, CİMER aracılığı ile Cumhurbaşkanlığı, İçişleri Bakanlığı’na kadar iletilmişti.

HAREKETE GEÇİLDİ

İşte bu şikâyetlerin ardından belediye gereken adımı attı. Yerel seçimlerin hemen ardından, kale altındaki esnafın kaldırımlara, dükkân önlerine masa, sandalye, dolap ve mangal atmaları yasaklandı. Bu karar ile kale altı farklı bir görüntüye büründü.

DİĞER BÖLGELERDE DE AYNI ADIM ATILACAK

Kaldırım işgallerinin sona ermesi sadece kale altı ile sınırlı kalmayacak. Belediye ve zabıta daire başkanlığının çalışma yaptığı, kent merkezinde kaldırım işgali yapanlar için gereken işlemlerin yapılacağı ve işgallere kesinlikle izin verilmeyeceği öğrenildi.

KAMUOYU DESTEKLİYOR

Belediyenin aldığı bu karar, hemen hemen toplumun tüm kesimlerinden destek alırken, turizm ve kültür şehri olarak anılan Gaziantep’in, artık farklı bir görüntüye sahip olması isteniyor.



gh_JvExj.JPG 1 / 10

gh_Io811.jpg 2 / 10

gh_Y8L8R.jpg 3 / 10

gh_488qZ.jpg 4 / 10

gh_5iU52.jpg 5 / 10

bn_Ipg98.jpg 6 / 10

jk_O8F76.JPG 7 / 10

lp_N7U4e.JPG 8 / 10

pl_720c8.jpg 9 / 10

kl_zw17S.jpg 10 / 10

Haber ile ilgili video




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi