vb_XMWL3.jpg

Dün düzenlenen basın toplantısında belediyelerin 40-45 TL’ye kent lokantalarında yemek satmasını eleştiren Gaziantep Ticaret Odası(GTO) Başkanı Tuncay Yıldırım’a yaptığı açıklamadan dolayı tepki yağıyor. Sosyal medyadan tepkisini ortaya koyan çoğu vatandaş, Tuncay Yıldırım’a, ’’Önce üyesi olan esnafa baksın. Önce onların fiyatlarına çeki düzen versin’’ dediler.



28 Haziran 2024 Cuma
Gaziantep

Ekonomik şartların bozulması, insanların alım gücünün düşmesine bir de Gaziantep gibi yeme içme fiyatlarının kontrolden çıktığı çoğu büyükşehirde, belediyeler, vatandaşa ucuza yemek hizmeti sunabilmek için ‘Kent lokantaları’ açmaya başladı. İlk olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB)’nin yaygınlaştırdığı kent lokantaları, Gaziantep’te de büyükşehir ve Şehitkâmil Belediyesi tarafından açıldı.

ÜYE ESNAFINA BAKMAK YERİNE, BELEDİYELERİ VE KENT LOKANTALARINI HEDEF ALDI

Gaziantep’te son yıllarda yeme içme fiyatları iyice kontrolden çıktı. Bu duruma hemen hemen tepki göstermeyen kimse yok. Kentimizde fahiş fiyata dürüm, kebap, tatlı, yiyecek içecek satan işletmeler genelde Gaziantep Ticaret Odası’na üye. İşte bu fiyatları kontrol altına alması, tarife çıkartıp, üyelerine bu tarifelere uyacaksınız demesi gereken GTO Başkanı Yıldırım, bunları yapmak yerine hedefine ‘Kent Lokantaları’nı aldı ve belediyelerin bu lokantaları açması ve ucuza yemek satması 'Adil değil' dedi.

TEPKİ YAĞDI

Dün meclis üyeleri ile birlikte basın toplantısı düzenleyen ve tepki çeken bu açıklamaları yapan Yıldırım’a, sosyal medya üzerinden tepki yağdı. Yıldırım’ın açıklamasına tepki gösteren çoğu vatandaş, ''Kent lokantalarından önce üye esnafına çeki düzen verin'' dediler.

YOKSUL VATANDAŞ 60-70 TL’YE NOHUT DÜRÜMÜ MÜ,YOKSA 200 TL’YE BİR DÜRÜM CİĞER KEBABI MI YESİN?

Gaziantep’te özelikle GTO’ya üye bazı işletmelerde nohut dürümü 60-70 TL, bir tabak beyran 160-170 TL, bir ciğer dürümü 190-200 TL, bir katmer 500 TL, bir dürüm kavurma 90-100 TL. Biz de bu fiyatlardan yola çıkarak başkan Yıldırım’a, vatandaş 40-45 TL’ye 3 çeşit yemek yemesin, gitsin 60-70 TL’ye nohut dürümü mü, yoksa 190-200 TL’ye ciğer dürümü mü yesin? diye soruyoruz.

ŞOVU BIRAKIN, CİDDİ ADIMLAR ATIN

Kentimizdeki pahalılık yüzüne yerli ve yabancı turist gelmez, kent halkı ailesi ile bir dürümcüye gidip dürüm yiyemez, bir yerlerde oturup çay, kahve içemez oldu. Gazete olarak GTO Başkanı Yıldırım ve oda yöneticilerine şov yapmayı bırakın ve tepki çeken bu sorunlar için ciddi adımlar atın diyoruz.

 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi