xc_L1T8u.jpg

Kayseri’de başlayan ve çoğu kentte yayılan olayların ardından Gaziantep’te, özellikle Suriyelilerin yoğun olduğu cadde ve bölgeler adeta sessizliğe büründü.



4 Temmuz 2024 Perşembe
Gaziantep

Geçtiğimiz günlerde Kayseri’de başlayan olaylar, daha sonra çoğu kentte yayılmış, başta Gaziantep olmak üzere, çoğu kentte Suriyelilere tepkiler oluşmuştu. Olayların başlamasının ardından Gaziantep adeta sessizliğe ve sakinliğe büründü.

İNÖNÜ, ŞENYURT CADDESİ, KENT MERKEZİ, HEMEN HEMEN HER YER SAKİNLEDİ

Son günlerde yaşanan gerginliklerden korkan ve endişe duyan Suriyeli mülteciler, Gaziantep genelinde evlerinden dışarı çıkmaz oldu. Yüzbinlerce Suriyelilerin evine kapanmasının ardından kent merkezinde, caddelerde, sokaklarda hemen hemen kimse kalmadı. Kent geneli hayalet kent görüntüsüne büründü.

POLİS TEYAKKUZDA

Kayseri’de başlayan ve sonrasında yayılan olayların ardından Gaziantep’te emniyet güçleri de harekete geçti. Demokrasi meydanı, İnönü Caddesi gibi toplanma alanlarında önlem alan polis ve çevik kuvvet, olası gerginlikleri önlemeye çalışıyor.

ÇOĞU İŞYERİ KAPALI

Son 2-3 günden beri Gaziantep genelinde Suriyelilere ait olan çoğu işyerinin kapalı olduğu görüldü. Öte yandan, araçlarına zarar verilmesinden endişe eden bazı Suriyeliler ise, araçlarının plakasını söktü. Bu gelişmenin ardından çoğu bölgede plakasız park halinde araçlar görüldü.

SAĞDUYU ÇAĞRILARI

Kentimizdeki bu gelişmelerin ardından kent yöneticileri üstü üste açıklamalar yaparak, halkı sağduyulu davranmaya çağırdı.

 



df_1zqG0.jpg 1 / 10

fg_y2w63.jpg 2 / 10

fg_vn2J3.jpg 3 / 10

gh_aCUgP.jpg 4 / 10

h_8VuD7.jpg 5 / 10

hj_e8zRO.jpg 6 / 10

bn_u8JdK.jpg 7 / 10

b_K4h70.jpg 8 / 10

vb_9x7r2.jpg 9 / 10

lop_k032n.jpg 10 / 10




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi