hjk_m32TO.jpg

Gazetemiz sahibi Mehmet Bozkurt’un yazdıklarından rahatsız olanlar, soluğu savcılıkta almaya devam ediyorlar. Önce CHP’li Beyhan Külekçi, sonra GTO eski başkanı Eyüp Bartık, son olarak ise Gaziantep Üniversitesi Rektörü Arif Özsağır, Bozkurt’tan şikâyetçi oldu. Özsağır, paylaşılan bir fotoğrafta, özel hayatının gizliliğinin ihlal edildiğini iddia ederek, Bozkurt’un cezalandırılmasını istedi.



7 Temmuz 2024 Pazar
Gaziantep

Abonelik ve reklamlarımızı kesip, gazetemizi ekonomik olarak yok edemeyenler, şimdi ise dava ve yargı yoluyla önümüzü kesmeye çalışıyor. Gazetemiz sahibi Mehmet Bozkurt’un sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlar, dava ve şikâyet konusu edilmeye devam ediliyor. Önce CHP’li Beyhan Külekçi, sonra GTO eski başkanı Eyüp Bartık, son olarak ise Gaziantep Üniversitesi Rektörü Arif Özsağır, Bozkurt hakkında şikâyetçi oldu.

ÖZEL HAYATININ İHLAL EDİLDİĞİNİ İDDİA ETTİ

Eyüp Bartık’ın şikâyetinin ardından karakola savunma yapmak için gitmeye hazırlanan Bozkurt’a, karakoldan bir telefon daha geldi. Karakoldan arayan polis memuru, ’’Hakkınızda bir şikâyet daha var. Şikâyetçi Arif Özaydın. İfade vermeniz gerekiyor’’ dedi. Daha sonra şikayet dilekçesini inceleyen Bozkurt, yaklaşık bir yıl önce sosyal medya üzerinden paylaştığı bir fotoğraftan dolayı rektör Özsağır’ın kendisinden şikayetçi olduğunu, suçlamanın ise özel hayatın gizliliğini ihlal etme iddiası olduğunu öğrendi.

BUGÜNE KADAR SORULAN HİÇBİR SORUYA CEVAP VEREMEYEN ÖZSAĞIR, PAYLAŞILAN BİR FOTOĞRAF ÜZERİNDEN YÜRÜDÜ

Bozkurt, bugüne kadar rektör Özsağır’a yüzlerce hatta binlerce soru sordu ve bilgi istedi. Ancak, Özsağır bu soruların bir tanesine dahi cevap vermedi, ya da veremedi. Bozkurt’un sorduğu soruları ve yazdıklarını şikayet konusu edemeyen Özsağır’ın paylaşılan bir fotoğraf üzerinden şikayetçi olması, kafalarda soru işareti bıraktı.

AMAÇ, REKTÖRLÜK ATAMASI ÖNCESİ SUSTURMAK MI?

Rektör Özsağır, yaklaşık 4 yıl önce göreve atandı ve süresini tamamlamak üzere. Önümüzdeki 1-2 ay içerisinde yeni rektör atamasının yapılması bekleniyor. Rektör Özsağır’ın yeniden atanmak için ciddi çaba gösterdiği, hatta Ankara’ya gidip çeşitli temaslarda bulunduğu biliniyor. İşte böyle bir dönemde yapılan suç duyurusu, akıllara yeni rektör ataması öncesi Bozkurt susturulmak mı isteniyor? sorularını getirdi.

ŞAHİN, ÖZAYDIN İÇİN ‘TAM BİR DELİ’ TANIMI YAPMIŞTI

Bozkurt’u şikâyet eden rektör Özsağır’ın geçmişi ile ilgili çok farklı yorumlar yapılıyor. Özsağır’ın geçmiş yıllarda yazdığı kitapları satın almayan öğrencilerle kavga ettiği, darp edildiği, bir öğrencinin kavga sırasında bacağını ısırdığı, bu nedenle hakkında idari soruşturma açıldığı söylenen rektör Özsağır hakkında, geçtiğimiz aylarda Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ‘Tam bir deli’ tanımlaması yapmış, bu tanımı ise medya aracılığı ile milyonlarca kişi duymuştu.

KARAKOLA GİDİP İFADE VERECEK

Rektör Özsağır’ın suç duyurusunun ardından Bozkurt, önümüzdeki günlerde karakola gidecek ve ifade verecek. Konu hakkında konuşan Bozkurt, bugüne kadar suç olan hiçbir şeyi paylaşmadığını, bu şikayetten de takipsizlik çıkacağını düşündüğünü, doğru ve gerçekleri yazmaya devam edeceklerini belirtti.

DAHA GEÇEN HAFTA, BARTIK’IN ŞİKÂYETİNİN ARDINDAN İFADE VERMİŞTİ

Bozkurt, daha geçen hafta, Eyüp Bartık’ın şikayetinin ardından karakola gitmiş ve ifade vermişti. Öte yandan, CHP’li Beyhan Külekçi’nin açtığı tazminat davasının duruşması da geçtiğimiz günlerde yapılmış, Bozkurt o yargılama içinde adliyeye gitmiş ve hâkim karşısına çıkmıştı.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi