NM_scYs0.jpg

Son 4 yılda Gaziantep Üniversitesi’ni yıkıma uğratan rektör Arif Özsağır ve sağlıktan sorumlu rektör yardımcısı Ayşe Balat’ın Ankara’da kapı kapı dolaşması dikkat çekerken, rektörlük atamasının yaklaştığı şu günlerde yapılan bu ziyaretlerin, rektörlük ataması ile ilgili olduğu düşünülüyor.



10 Temmuz 2024 Çarşamba
Gaziantep

50 yıllık köklü ve büyük saygınlığa sahip olan Gaziantep Üniversite, son 4 yılda adeta yıkıma uğratıldı. Bu yıkımın baş sorumlusu ise rektör Arif Özsağır ve sağlıktan sorumlu yardımcısı Ayşe Balat idi. Üniversite, hastane ve tıp fakültesinde neredeyse hoca bırakmayan bu iki isim, yeni rektörlük atamasının yaklaştığı şu günlerde arka arkaya düştü ve Ankara’ya gitti.

ÜNİVERSİTE BOŞTA

Üniversiteyi adeta boşlayan ve pek kuruma uğramayan Özsağır, yanına yardımcısı Ayşe Balat’ı alarak, TBMM’ye gitti ve vekilleri ziyaret etmeye başladı. İkilinin bu ziyaretleri, akıllara rektör Özsağır, kendisi olmazsa yardımcısı Ayşe Balat’ı mı rektör yapmak istiyor? sorularını getirdi.

ÖZSAĞIR’IN YENİDEN ATANMAYACAĞINA KESİN GÖZÜYLE BAKILIYOR

Rektör Özsağır, göreve geldikten sonra üniversiteye büyük zararlar verdi, neredeyse mağdur etmediği kimse kalmadı. Bunu başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere, iktidar partisi vekilleri, yöneticileri ve Gaziantep’i yönetenler biliyor. Hatta, geçtiğimiz yıllarda açılışlar için Gaziantep’e gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e, rektör Özsağır’dan şikayet olup olmadığını sormuş, Fatma Şahin ise ‘Çok fazla çok fazla. Tam bir deli’ cevabını vermişti. İşte bu nedenle rektör Özsağır’ın yeniden atanmayacağına kesin gözüyle bakılıyor. Bu gerçeği bilen Özsağır’ın kendisi yerine yardımcısı Ayşe hanımın atanması için ciddi çaba gösterdiği bilgileri geliyor.

AYŞE HANIM, HEDEFE GİDEN YOLDA MİKROFON BİLE TUTMUŞTU

Üniversitedeki yıkımdan sadece rektör Özsağır değil, onun kadar yardımcısı Ayşe Balat’ta sorumlu. Öyle ki, bu ikili döneminde üniversite hastanesinde Botoks vurgunu iddiaları, tıp fakültesinde kapanan bölümler, öğretim üyelerine baskı ve mobbing iddiaları Türkiye gündemine taşınmış ve tepki çekmişti. Hatta, geçmiş yıllarda üniversite hastanesine giden ve orada eğitim gören öğrencilere köfte yoğuran Fatma Şahin’e mikrofonu Ayşe Balat tutmuştu. Bir bilim insanı ve üniversite yöneticisinin böyle bir tutum içine girmesi, büyük tepki çekmişti. Ayşe Balat’ın oradaki asıl amacı, başkan Şahin’e şirin gözükmek ve yeni dönemde rektörlük için desteğini almaktı. Ancak, o görüntü kamuoyuna yansıyınca, ibre tersine döndü.

ÖNCE AK PARTİ GENEL MERKEZİ, ŞİMDİ İSE MECLİSTE TER DÖKÜYOR

Öte yandan, rektör Özsağır, geçtiğimiz günlerde Ak Parti Genel Merkezi’ne gitmiş ve orada çeşitli görüşmeler yapmıştı. Aynı Özsağır, şimdi ise yardımcısı Ayşe hanım ile birlikte meclisteki vekilleri ziyaret ediyor. Ak Parti Gaziantep Milletvekili İrfan Çelikaslan, dün sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Çelikaslan paylaşımında,’’ Gaziantep Üniversitesi Rektörü Sn. Prof. Dr. Arif Özaydın ve Rektör Yardımcısı Sn. Prof. Dr. Ayşe Balat’ı Gazi Meclisimizde misafir ettik. Nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum’’ dedi.

MASRAFLAR, NEREDEN KARŞILANIYOR?

Rektör Özsağır’ın sık sık Ankara, İstanbul’a gittiği ve oralarda zaman geçirdiği dedikoduları var. Bu dedikodular, bizlere dahi geliyor. Tasarruf genelgelerinin yayınlandığı, kurum ve kuruluşlara tasarruf yapın, zorunlu olmayan harcamalardan kaçının diye çağrıların yapıldığı bir dönemde, Ankara’ya giden iki ismin bilet, yol, konaklama vb. masraflarının nereden karşılandığı merak konusu.



ol_D20WH.jpg 1 / 5

uk_aWA5b.jpg 2 / 5

m_o0w05.jpg 3 / 5

df_LQn4n.jpg 4 / 5

vb_gRbb4.jpg 5 / 5




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi