vb_mfObn.jpg

Kayseri Erciyes Üniversitesi’ne bağlı Aşı Araştırmaları Merkezi’nde, dünyada bir ilk başarılmak için aşı çalışmaları yapılırken, 50 yıllık köklü geçmişe sahip Gaziantep Üniversitesi’nde ise rektör ve sağlıktan sorumlu rektör yardımcısı Ankara’da kapı kapı dolaşarak, rektörlük için destek arıyor.



11 Temmuz 2024 Perşembe
Gaziantep

Gaziantep Üniversitesi’nin nasıl heba edildiği ve üniversitenin son 4 yılda nereye götürüldüğünü karşılaştırmalı olarak kamuoyuna anlatacağız. Gaziantep’ten gerek sanayi, gerek ekonomik, gerekse diğer şartlar bakımından geride bulunan Kayseri’nin Erciyes Üniversitesi, dünyada bir ilki gerçekleştirmek üzere. Üniversiteye bağlı Aşı Araştırmaları Merkezi, kene ısırması nedeniyle ölümlere yol açan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığına karşı bir aşı geliştirdi. Aşının FAZ-1 çalışmalarının tamamlandığı ve FAZ-2 çalışmalarına geçildiği, bu kapsam da, aşının insanlar üzerinde deneneceği, burada da başarılı olunduğu takdirde, aşının seri üretimine geçileceği belirtildi.

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ’NDE BUNLAR OLURKEN, BİZDE…

Erciyes Üniversitesi, bu çalışmalarla Türkiye ve dünyada adından söz ettirirken, Gaziantep’in 50 yıllık köklü geçmişe sahip en eski ve en büyük üniversitesi olan GAÜN’de ise adeta yıkım yaşanıyor. Göreve geldiği son 4 yılda, üniversiteyi ve tıp fakültesini adeta yıkıma uğratan rektör Arif Özsağır ve yardımcısı Ayşe Balat, yeni rektörlük atamasına günler kala Ankara’da adeta kamp kurdu. Burada iktidar partisi genel merkezini, mecliste iktidar partisi milletvekillerini ziyaret eden ikilinin, önümüzdeki günlerde yapılacak yeni rektörlük ataması için destek istedikleri tahmin ediliyor. Gelen bilgilere göre, yeniden atanma ihtimali bulunmayan rektör Özsağır’ın, kendisinin yerine yardımcısı Ayşe Balat’ın atanmasını istediği, bu nedenle yoğun gayret gösterdiği söyleniyor.

GÜZELİM ÜNİVERSİTEYE YAZIK EDİLİYOR

Erciyes Üniversitesi’nde insanlığın geleceğine katkı sunacak çalışmalar yapılırken, son 4 yılda Gaziantep Üniversitesi’ni 50 yıl geriye götürenlerin artık üniversiteden el çektirilmesi, başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere, Gaziantep milletvekilleri ve kent yöneticilerinin, Gaziantep’in geçmişte yüz akı olan GAÜN’e, dünya ile rekabet edecek yeni bir rektör atamaları bekleniyor.



df_4l8Zm.jpg 1 / 1




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi