xc_V54M9.jpg

CHP’nin geçen dönem meclis üyesi Beyhan Külekçi, tek derdi vatanı, milleti, devleti, garip gurabanın hakkını savunmak olan gazetemiz sahibi Mehmet Bozkurt’a dava açmıştı. Dava henüz sonuçlanmadan, davacı Beyhan Külekçi hayatını kaybetti. Dava Aralık ayına ertelenmişti ve ne olacağı şimdilik belli değil. Ancak, Bozkurt ile Külekçi arasındaki gerçek hesaplaşma ahirete kaldı.



12 Temmuz 2024 Cuma
Gaziantep

CHP’nin geçen dönem meclis üyelerinden birisi Beyhan Külekçi idi. Külekçi hem Şehitkâmil, hem de büyükşehir belediye meclis üyesi idi. Geçen dönem belediye meclislerinden yüzlerce hatta binlerce madde geçmiş, ancak başta Külekçi olmak üzere, diğer CHP’liler, bu maddelerin tamamına yakınına seyirci kalmıştı. Külekçi, göstermelik 3-5 dava açsa da, açtığı davalar, memleketin geleceği için neredeyse hiç hükmündeydi.

BORÇLANMALARA SESSİZ KALMIŞLARDI

Sadece imar değişiklikleri değildi elbette sessiz kaldıkları. Bu dönemde özellikle büyükşehir meclisinden milyarlarca TL’lik borçlanma maddeleri geçmiş, bu maddelere de Külekçi ve diğer CHP’liler sessiz kalmış, böylelikle belediye ağır borç yükü altına girmişti.

BOZKURT’U DAVA ETMİŞTİ

Meclisteki hal ve hareketlerini sorgulamak ve gerçeklerle yüzleşmesi gereken Külekçi, bunu yapmak yerine, sosyal medya üzerinden birkaç paylaşım yapan ve isim dahi telaffuz etmeyen gazetemiz sahibi Mehmet Bozkurt’u dava etmiş ve 200 TL tazminat istemişti.

DAVAYA KATILMAMIŞTI

Külekçi’nin açtığı davanın duruşması geçtiğimiz günlerde yapılmış, davaya Külekçi katılmazken, avukatı ve gazetemiz sahibi Mehmet Bozkurt katılmıştı. Bozkurt, mahkemede yaptığı savunmasında, onlarca meclis üyesinin olduğu yerde, ortaya ve kimsenin ismini dahi telaffuz etmediği paylaşımları Külekçi’nin üzerine alındığını ve kendisini dava ettiğini belirtmiş, suçlamaları kabul etmemişti.

ARALIK AYINA ERTELENMİŞTİ

Yapılan duruşmanın ardından hâkim, davayı Aralık ayına ertelenmişti. Muhtemelen o duruşmada kararın çıkması bekleniyordu. Ancak karar çıkmadan, Külekçi hayatını kaybetti.

DAVANIN NE OLACAĞI BELLİ DEĞİL

Davacı Külekçi’nin hayatını kaybetmesinin ardından, davanın geleceği ile ilgili iki seçenek bulunuyor. Avukatlardan edindiğimiz bilgiye göre, Külekçi’nin mirasçıları eğer davanın devam etmesini isterse, dava devam edecek ve karar beklenecek. Yok, davanın devam etmelerini istemezlerse, dava düşecek.

GERÇEK HESAPLAŞMA AHİRETE KALDI

Külekçi’nin dava hamlesinin ardından Bozkurt’ta kendi avukatları ile istişare etmiş, davanın reddedildiği takdirde karşı dava açmayı planlamıştı. Ancak, Külekçi’nin hayatını kaybetmesi ile gerçek hesaplaşma, ahirete kalmış oldu.

RABBİM, ADALETİ İLE MUAMELE ETSİN

Külekçi’nin hayatını kaybettiği haberinin ardından sosyal medya hesabından paylaşım yapan Bozkurt, şunları söyledi:‘‘Tek derdi vatanı, milleti, devleti, garip guraba olan benim gibi bir insanı dava etmişti. 200 TL tazminat ödememi istemişti. Hâlbuki, Rabbim de şahit ki, ben ne yalan söylemiştim, ne iftira atmıştım. Davanın duruşması daha geçen gün görülmüş, hâkim davayı ertelemişti. Davadan beraat edersem, ben de kendisini dava edecek ve hakkımı alacaktım. Ama olmadı... Hesabımız gerçek dünyaya kaldı. Vicdanım rahat, ahirette merhumla Allah huzurunda yüzleşeceğiz ve hesaplaşacağız. Çok fazla konuşmak istemiyorum. Son diyeceğim, Rabbim öbür dünyada adaleti ile muamele etsin. Başka bir şey demeyeceğim’’ dedi.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi