uk_4TCsq.jpg

Şehitkâmil Belediyesi’nde süreleri dolduğu için işten çıkartılan mevsimlik işçileri, bugün yapılan Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi’ni izledi. Meclis sırasında işçilerin açtığı pankart ve dövizlerin ardından meclis karışırken, CHP’liler, meclisi terk etti.



12 Temmuz 2024 Cuma
Gaziantep

Yerel seçim öncesi Şehitkâmil Belediyesi’nde işe alınan işçiler, 6 aylık sürelerinin dolmasının ardından işten çıkartıldılar. İşten çıkartılan işçiler, daha sonra belediye önünde eylem yapmaya başladı. İşte o işçiler, bugün yapılan büyükşehir belediye meclisini takip etti.

PANKART AÇILINCA İŞLER DEĞİŞTİ

Yasal olarak, belediye meclisleri halka açık oluyor. İşten çıkartılan işçilerde, kanuna dayanarak, meclis salonuna gitti ve arka bölümde yerlerini aldı. Meclis yapıldığı sırada işçiler pankart açınca işler değişti.

CHP’LİLER MECLİSİ TERK ETTİ

İşçilerin meclisin işleyişini bozmasının ardından CHP’liler, bu duruma tepki gösterdi. Kürsüye çıkan ve bir konuşma yapan Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, “Sayın Başkan, hiç yakıştıramadım. Burasını siyasi bir şov haline getirdiniz. 6 aylık işçiler aldınız. Hepsini, AKP kadrosundan aldınız. Şimdi de şov yaptırtıyorsunuz. Ne size yakıştırdım, ne de Fatma Şahin’e yakıştırdım. Sizi, esefle kınıyorum. Çok ayıp ettiniz.” sözleriyle yaşananlara tepki gösterdi.

BİR DE DÖVDÜRÜN TAM OLSUN

Meclis salonunu terk ederek, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile görüşmek için makamına gitmek isteyen Başkan Umut Yılmaz, görevliler tarafından engellendi. Yaşananlara oldukça sinirlenerek sert tepki gösteren Yılmaz, “Bir de dövdürün tam olsun. Başkan hanıma söyle, bir de dövdürsün tam olsun. Başkan hanıma söyle, belediye başkanını dövdürsün tam olsun. Ayıptır ya. Ben, Şehitkamil Belediye Başkanıyım. İlçe başkanı falan değilim. Bir de dövdürün. Dışarıdan adam getirtiyorsunuz buraya. Terbiyesizliktir bu. Saygısız adamlar.” ifadelerini kullandı.

ELİNDE PANKARTLARLA MECLİSE GETİRDİLER VE BİZE SÖVDÜRTTÜLER

Fatma Şahin ile görüştürülmeyen Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi önünde yaşanan provokasyon girişimine ilişkin açıklamada bulundu. Umut Yılmaz, sonuçsuz kalan provokasyon girişimi sonrası şunları söyledi: “Sevgili hemşehrilerim. Biraz önce Meclis Toplantısı oldu. Mecliste, sayılar tutmadı. Cumhuriyet Halk Partisi Grubu olarak itiraz ettik. Tekrar saydırın, dedik. Israrımıza rağmen saydırmadılar. Onun akabinde biliyorsunuz ki geçen hafta AKP listelerindeki 64 işçiyi biz, partili olduğu için değil, süreli olduğu için, 6 aylık alındıkları için işten çıkarmıştık. Şu anda hepsini elinde pankartlarla aldılar, yukarıya yanımıza meclise getirdiler ve bize orada sövdürttüler. Ben buradan hem Halil Uğur Başkanımı hem de Fatma Şahin Başkanımı esefle kınıyorum.”

GAZİANTEP MODELİNİ GÖRDÜK

Fatma Şahin’in her fırsatta vurguladığı ‘Gaziantep Modeli’ anlayışını hatırlatan Başkan Umut Yılmaz, “Gaziantep modeli diye biz göreve geldiğimizde yanımıza geldiniz söylediniz. Gaziantep modelini yukarıda gördük. Biz, bunları size yakıştırmıyoruz. Gaziantep’i, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarına yakışır bir şekilde Allah izin verirse 4 buçuk yıl sonra yöneteceğiz.” sözlerini kaydetti.

SİZE HİÇ YAKIŞTIRMIYORUM SAYIN FATMA ŞAHİN

“En kısa zamanda bunun cevabını size vereceğiz” diyen Başkan Yılmaz, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Yukarıda yapmış olduğunuz, yani dışarıdan işçileri getirerek bize küfrettirdiğiniz durumu, size hiç yakıştırmıyorum Sayın Fatma Şahin. Meclis çoğunluğu olmadığı için Cumhuriyet Halk Partisi’nin ısrarına rağmen tekrar saydırmadılar. Biraz önce, noteri buraya getirttik. İmza almak için. Noteri, güvenlik önlemleri için yukarıya almadılar. Ama buraya 100’e yakın işçiyi aldılar ve bize küfrettirdiler. Ben, Şehitkâmil Belediye Başkanıyım. Bunu, ne kendime ne de belediyeme yapmam.”

OLAYI ABARTIYORLAR

Yaşanan bu gelişmelerin ardından meclisi yöneten isim olan belediye başkan vekili Halil Uğur’dan bilgi aldık. Uğur, ’’Olay abartılıyor. Yasal olarak, meclis tüm yurttaşlara açık. İşten çıkartılan arkadaşlarımızda belediye meclisini izlemek istemişler. Daha sonra Umut Yılmaz, kürsüye çıkıp konuşma yapınca, işçiler pankart açtı ve gürültü ettiler. Ben de meclisi yöneten isim olarak, onları uyardım ve ‘meclisin düzenini bozmayın’ dedim. Onların elinde pankart ve döviz olduğundan benim haberim yoktu. Ayrıca, iddia edildiği gibi küfretme durumu söz konusu değildir. CHP’li arkadaşlar, olayı abartıyor’’ dedi.

 



cv_O66ep.png 1 / 4

t_J7q4y.png 2 / 4

jk_021iu.png 3 / 4

f_1WF7Z.png 4 / 4




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi