xc_7K06P.jpg

50 yıllık köklü geçmişe sahip olan Gaziantep Üniversitesi’nin 4 yılda çökertildiği bugün kanıtlandı. Rektör Özsağır yüzüne, kent yöneticileri, üniversite ile arasına mesafe koymuştu. Bugün üniversiteye yeni yapılacak olan kütüphanenin temel atma töreni vardı. Törene, Vali Ceber dışında protokolden kimse katılmadı. Sadece protokol değil, üniversite bünyesindeki akademisyenler, memurlar, çalışanlar da, töreni umursamadı ve katılım sağlamadı.



12 Temmuz 2024 Cuma
Gaziantep

Gaziantep Üniversitesi’nde kahreden gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Arif Özsağır’ın göreve gelmesinin ardından 4 yılda büyük yıkım yaşayan üniversitenin, kentte hiçbir itibar ve saygınlığının kalmadığı bugün net olarak görüldü.

VALİ CEBER DIŞINDA KATILIM OLMADI

Bugün üniversiteye yeni yapılacak olan kütüphanenin, temel atma töreni vardı. Günler öncesinden kurum, kuruluşlar ve üniversite bünyesindeki akademisyenlere, memurlara ve işçilere davet gönderildi ve törene katılın çağrısı yapıldı. Ancak, töreni kimse umursamadı. Öğle saatlerinde yapılan törene, Vali Kemal Ceber dışında kent protokolünden kimse katılmadı.

FATMA ŞAHİN, PARA MÜZESİ’Nİ GEZMEYE GİTTİ

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, üniversitedeki törenin yapıldığı saatlerde, belediyenin para müzesine dönüştürdüğü Eski Merkez Bankası’nın binasına gitti. Şahin, müzeye giderken, yanına üniversite kadrosunda akademisyen ve rektör danışmanı olan, aynı zamanda Gazikültür A.Ş Başkanı olan Prof. Dr. Mehmet Yakar’ı da alması dikkat çekti.

'TAM BİR DELİ' DEMİŞTİ

Fatma Şahin’in rektör Arif Özaydın’ı istemediği ve Özsağır hakkında ciddi şikâyetleri olduğu bilinen bir gerçek. Geçtiğimiz aylarda Gaziantep’e açılış için gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başkan Fatma Şahin’e, ’Rektörle ilgili şikâyet mi var?’ diye sormuş, Şahin ise, ‘Çok fazla çok fazla. Tam bir deli’ demişti. İşte o günden sonra, rektör Özsağır’ın gerek Fatma Şahin, gerekse de kent protokolü ile arası bir türlü iyi olmamıştı. Hatta, yıllardır Gaziantep’te kurum, kuruluş, oda ve belediyelerin programlarına, rektör Özsağır’ın davet edilmediği bile bilinen bir gerçek.

ÜNİVERSİTE İLE KENTİN ARASI NE ZAMAN DÜZELECEK?

Gaziantep’in en eski, en köklü ve en çok öğrenciye sahip üniversitesi olan GAÜN ile kentin arasının nasıl düzeleceği merak konusu. Bu sorunun cevabı ise yeni atanacak rektör ile belli olacak. 1-2 ay sonra yapılacak olan yeni rektör atamasında, üniversitenin başına iyi, dürüst, çalışkan, liyakatlı, kent vizyonunu iyi bilen, üniversiteyi ileri götürecek birisinin atanması durumunda kurum ile kentin arasının düzeleceği, ancak o şekilde üniversitenin kente katkı sağlayacağı ifade ediliyor.



sd_evY6h.jpg 1 / 2

fg_Y22F2.jpg 2 / 2




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi