pl_PnSYk.jpg

Gaziantep’te Şehitkâmil ve büyükşehir belediyesi, vatandaşa uygun fiyata yemek hizmeti sunmak için kent lokantası açtı. 50-60 TL’ye nohut dürümü, 200 TL’ye ciğer dürümü, 150 TL’ye lahmacun, 500 TL’ye katmer satanlara ses çıkartamayan GESOB Başkanı İsmet Özcan, belediye başkanlarına seslenerek, ’Ucuza yemek satmayın’ dedi.



13 Temmuz 2024 Cumartesi
Gaziantep

Belediyelerin açtığı kent lokantaları, GTO Başkanı Tuncay Yıldırım ve GESOB Başkanı İsmet Özcan’ın kimyasını bozmaya başladı. Yıllardır pahalıya yiyecek, içecek, tatlı, yemek, kebap, paça, beyran, katmer, lahmacun satanları görmeyen ve kentin pahalı şehir olarak anılmasında başrol oynayan iki isim, belediyelerin kent lokantası açıp, uygun fiyata yemek satmaya başlamasının ardından, belediyeleri hedef almaya başladılar.

ÖNCE YILDIRIM TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde Gaziantep Ticaret Odası(GTO) Başkanı, yöneticileri ve meclis üyeleri bir basın toplantısı düzenlemiş, o toplantıdan konuşan başkan Tuncay Yıldırım, belediyelerin kent lokantalarını eleştirmişti.

SONRA GESOB BAŞKANI KONUŞTU

Genelde ticaret odası başkanını takip eden, o neyi konuşursa arkasından aynı şeyleri konuşmaya özen gösteren Gaziantep Esnaf Sanatkârlar Birliği(GESOB) Başkanı İsmet Özcan, Şehitkâmil Belediyesi’nin Karşıyaka’da açtığı kent lokantasının açılışının ardından konuştu. Başkan Umut Yılmaz’ın açılışta yaptığı konuşmayı alıntılayan Özcan,’’ Sayın Başkanım 1-2 örnek olsun, fiyat dengesi olur diye kent lokantası açılabilir. Ama 10-20 açalım der, 45 TL’ye 3 çeşit yemek verirseniz, bölgedeki esnafı batırırsınız. 3 çeşit yemeğin maliyetini çıkartın, maliyetine satın. Lütfen bu kararınızı bir daha düşünün, esnafı batırmayın’’ dedi.

KONJEKTÖRE GÖRE MUAMELE

Gaziantep’te Şehitkamil Belediyesi iki, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iki kent lokantası açtı. Ancak, hal böyleyken, İsmet Özcan büyükşehir belediyesi üzerinden değil de, Şehitkamil Belediyesi ve başkanı Umut Yılmaz üzerinden yürüdü ve onları eleştirdi. Çünkü, genelde ve yerelde iktidar Ak Parti ve onların baş temsilcisi ise kentte Fatma Şahin. Servisçi esnafı olduğu için, işlerinin bir bölümünü büyükşehir belediyesi ile döndürmek zorunda olan Özcan, büyükşehir belediyesi başkanı Fatma Şahin üzerinden yürümek yerine, bir ilçe belediye başkanı üzerinden eleştirilerini yöneltmesi, tepki çekti.

VATANDAŞ 50-60 TL’YE NOHUT DÜRÜMÜ, 200 TL’YE CİĞER DÜRÜMÜ, 150 TL’YE LAHMACUN, 180-200 TL’YE BEYRAN MI İÇSİN?

Normal piyasada nohut dürümü 40 ila 60 TL, ciğer dürümü 170-200 TL, tek lahmacun bazı yerlerde 100-150 TL, bir tabak beyran ise 180-200 TL. GESOB Başkanı İsmet Özcan’a bakılırsa, 2,5-3 milyon nüfuslu bir büyükşehirde, belediyeler, simgesel olarak 1-2 kent lokantası açsın ve fazlasını açmasın. Millette gitsin, karnını doyurmak için sıradan bir dürümcüye 300-500, sıradan bir lokantaya ise 500-1000 TL para ödesin. Başkanlar bunu istiyor.

KENT LOKANTALARI İHTİYAÇTIR VE ÇOK FAZLASININ AÇILMASI GEREKİYOR

Gaziantep bir sanayi kenti. Bu nedenle, kent nüfusunun büyük bölümü yoksulluk ve açlık sınırının altında yaşıyor. Bugün kentimizde asgari ücret düzeyinde çalışan yüzbinlerce insan var. İşte bu nedenle, gazete olarak belediyelerin daha fazla kent lokantası açmasını, özellikle gelir düzeyi düşük ve işçi kesiminin daha yoğun olduğu yerlerde insanların 40-50 TL’ye karnını doyurmalarını istiyoruz.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi