lk_WB9d1.jpg

Son günlerde Türkiye’nin çoğu kentinde ulaşıma gelen zamlar tepkilere neden olurken, Gaziantep’teki ücretler, diğer kentlerden daha uygun hale geliyor.



13 Temmuz 2024 Cumartesi
Gaziantep

Gaziantep’te mayıs ayında toplu taşıma ücretlerine zam yapılmış, yapılan zammın ardından ‘Türkiye’de ulaşımın en pahalı olduğu kent Gaziantep’ olmuştu. Ancak, Gaziantep’in ardından diğer kentlerde yapılan zamlar, Gaziantep’i geride bırakmaya başladı.

ÇANAKKALE’DE 25, GİRESUN’DA 20 TL OLDU

Gaziantep’te yapılan zammın hemen ardından Antalya, Muğla, Mersin, Adana gibi büyükşehirlerde ücretlere zam yapılmış, yapılan zamların ardından o illerdeki ücretler, Gaziantep’teki ücretlerin üstüne çıkmıştı. Son olarak, Çanakkale ve Giresun’da toplu taşımaya zam geldi. Yeni zamlarla birlikte Çanakkale’de sivil 25 TL, Giresun’da ise 20 TL oldu.

ÖĞRENCİ BİNİŞ ÜCRETLERİNDE DE GAZİANTEP İYİ NOKTAYA GELDİ

Öte yandan, öğrenci biniş ücretlerinde de, Gaziantep diğer çoğu şehir ve büyükşehirden daha iyi noktada. Gaziantep’te öğrenci biniş ücreti 11, Muğla’da 12.50, Sakarya'da 18, Diyarbakır'da 12, Adana'da 14, Denizli'de 12, Çanakkale'de 15, Giresun'da 14 TL.

UĞUR, ‘YILSONUNA KADAR ZAM YOK’ DEMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde yapılan Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ulaşım ücretleri gündeme gelmiş, CHP’li Mehmet Sucu, Türkiye’de en pahalı ulaşımın Gaziantep’te olduğu söylemişti. Sucu’nun bu eleştirisine cevap veren belediye başkan vekili Halil Uğur, ‘Verdiğiniz bilgiler doğru değil. Şu anda pahalılıkta 5. Sıradayız. Aktarmaları da eklediğimizde, 22. Sıraya çıkıyoruz. Yani bugün Türkiye’de ulaşımın en uygun olduğu büyükşehirlerden birisi Gaziantep. Bizde yıl sonuna kadar başka zam olmayacak. Ancak, iddia ediyorum diğer şehirler, önümüzdeki günlerde yine zam yapacak’’ demişti.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi