fg_YPnGC.jpg

Gaziantep kent merkezinde vatandaşlar artık rahat rahat gezebiliyor.



18 Temmuz 2024 Perşembe
Gaziantep

Gaziantep kent merkezinde bulunan kaldırım işgallerinin sona ermesinin ardından, cadde ve sokaklar rahatladı. Alınan kararın uygulanmaya sokulmasının ardından hem Gaziantepliler, hem de kentimize gelen yerli ve yabancı turistler, artık kent merkezini rahat bir şekilde gezebiliyor.

ESNAFTA MEMNUN

Valilik ve belediyenin aldığı bu karar, kent merkezindeki çoğu esnaf tarafından da memnuniyetle karşılandı. Daha önce bazı esnafların, iyi niyeti suiistimal ettiğini ve aşırı işgal yaptığını belirten esnaf, kent merkezine çeki düzen verilmesi ile kentin farklı bir görüntüye büründüğünü söylüyorlar.

SURİYELİLERE DE MÜSAMAHA YOK

Büyükşehir Belediyesi, alınan kararı sadece Kale altı, Gaziler, Şıhcan,  Mütercim Asım, Hürriyet Caddesi ve Karagöz’de değil, diğer bölgelerde de kesintisiz olarak uyguluyor. Suriyeli esnafın yoğunlukta olduğu İnönü Caddesi’nde de kaldırım işgallerine izin verilmiyor.

ŞENYURT CADDESİ FARKLI HALE BÜRÜNDÜ

Sadece İnönü Caddesi değil, Suriyelilerin yoğunlukta bulunduğu Şenyurt Caddesi’nde de dikkat çeken bir değişim söz konusu. Daha önce cadde üzerindeki işgaller ve seyyar satıcılar nedeniyle hem trafik içinden çıkılmaz hal alıyor, hem de insanların yürüyecek alanı kalmıyordu. Ancak, son kararla birlikte, artık ne kaldırım işgallerine, ne de seyyar satıcılara izin veriliyor. O nedenle, caddenin son hali görenleri şaşırtıyor.

UYGULAMA GENİŞLETİLMELİ

Konu hakkında görüştüğümüz vatandaşların tamamına yakını, valilik ve belediyenin aldığı kararın çok önemli olduğunu, kaldırım işgallerine kesinlikle izin verilmemesi ve bu uygulamanın kent geneline yayılmasını istiyor. Vatandaş, ‘‘En sonunda kaldırımların insanların yürüyüşü için var olduğu hatırlatıldı’’ diyerek, değişime dikkat çekiyor.



er_5uXtn.jpg 1 / 10

sd_210ko.jpg 2 / 10

lp_o8SMr.jpg 3 / 10

fg_fnOKh.jpg 4 / 10

fg_GHIWA.JPG 5 / 10

gh_0YiHL.JPG 6 / 10

fg_tDu7u.JPG 7 / 10

fg_Yv080.JPG 8 / 10

fg_M2923.JPG 9 / 10

df_AC5N7.JPG 10 / 10




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi