fg_AsjmL.jpg

Geçtiğimiz aylarda gazetemiz sahibi Mehmet Bozkurt, GATEM’de güneşin altında bekletilen şişe suların olduğunu ve bu suların insan sağlığını tehdit ettiğini belirtmişti. Dün, İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, bölgeye gitti ve açıkta bekletilen suları kaldırttı.



18 Temmuz 2024 Perşembe
Gaziantep

Gaziantep’te gıda toptancıların yoğunlukta olduğu bölgelerin başında GATEM geliyor. Bu bölgede faaliyet gösteren çoğu esnaf, ambalajlı şişelenmiş hazır suları fabrikalardan getirttiriyor, Gaziantep geneline satışını yapıyor. Satış öncesinde ise bu sular, açık alanda ve güneşin altında günlerce bekletiliyor.

BOZKURT,  İNSAN SAĞLIĞINI TEHDİT ETTİĞİNE DİKKAT ÇEKMİŞTİ

Gazetemiz sahibi Mehmet Bozkurt, geçtiğimiz aylarda bir paylaşım yapmış, o paylaşımında, GATEM bölgesinde açıkta ve güneşin altında bekletilen suların olduğunu, bu suların insan sağlığını tehdit ettiğini belirterek, ilgili kurum ve kuruluşları, denetime çağırmıştı.

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİ, DENETİME GİTTİ

Bozkurt’un sosyal medyadan yaptığı paylaşımın ardından, dün Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri GATEM’e gitti ve açık alanda, güneşin altında bekletilen suları kaldırttı. Kurumun sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, ‘’İnsani tüketim amaçlı sular hakkındaki yönetmelik’’ kapsamında, müdürlüğümüz Halk Sağlığı Başkanlığı tarafından GATEM’de denetim yapıldı. Açıkta ve güneş altında satılan ambalajlı sular kaldırıldı. Denetimlerimiz sürecek’’ denildi.

TAVİZ VERİLMEMELİ

Açıkta ve güneş altında bekletilen o suları, yeri geliyor Gaziantepliler olarak hepimiz tüketiyoruz. İşte bu nedenle, gazete olarak insan sağlığı açısından tehlike arz eden bu suların açıkta ve güneşin altında bekletilmemesini, bu konuda taviz verilmemesini talep ediyoruz.



cv_9zw96.jpg 1 / 2

vb_w4b6K.jpg 2 / 2




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi