df_1fGq2.jpg

Arif Özsağır’ın rektörlüğü döneminde yıkıma uğratılan Gaziantep Üniversitesi’nin düşürüldüğü duruma tepkiler devam ediyor. Son olarak mecliste basın toplantısı düzenleyen Deva Partisi Gaziantep Milletvekili Ertuğrul Kaya’nın da gündeminde GAÜN vardı. Kaya, rektör Özsağır’ın görevinden alınmasını istedi.



20 Temmuz 2024 Cumartesi
Gaziantep

Arif Özsağır ve ekibinin yıkıma uğrattığı Gaziantep Üniversitesi, gündemden düşmüyor. Son olarak üniversitenin memnuniyet araştırmasında 110. Sırada yer alması ve sonrasında kentten gelen tepkiler dinmiyor. MHP’li, CHP’li vekillerin ardından, Deva Partisi Gaziantep Milletvekili Ertuğrul Kaya’da gündemine Gaziantep Üniversitesi’ni aldı.

TBMM’DE BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

DEVA Partisi Gaziantep Milletvekili Ertuğrul Kaya, dün TBMM’de bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında Gaziantep Üniversitesi’nin akademik ve tercih sıralamasında gerilemesine neden olan siyasi müdahaleleri sert şekilde eleştiren Kaya, iktidara üniversiteden elini çekmesini ve rektörün görevden alınması çağrısı yaptı.

GÖZDE BÖLÜMLER BİLE TERCİH SIRASINDA GERİLİYOR

Kaya, yaptığı açıklamada şunları söyledi:“Üniversitemiz yıldan yıla akademik alanda gerileme yaşıyor. Her yıl bir öncekinden daha kötü sıralama yapılıyor, atıf sayıları düşüyor, daha az yayın yapılıyor. Gaziantep Üniversitesi’nin makine mühendisliği bölümü ile tıp fakültesinin tercih sıralamalarındaki gerilemesini grafiklerle gösteriyorum. Başarı sıralaması 2014’te 102 binden başlayan makine mühendisliğinin sıralaması 218 bine kadar geriliyor. 10 yılda gelinen nokta 100 bin kişilik bir gerileme!”

TEK SORUMLU REKTÖR DEĞİL

Gaziantep Üniversitesi dahil olmak üzere ülkemizdeki üniversitelerde kalite düşüşünü sadece üniversite yönetimine bağlamanın doğru olmayacağını dile getiren Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ülkemizin geneli gibi memleketim Gaziantep’te, hiçbir alanda hak edildiği gibi yönetilmiyor. Yönetildiğini söylemek bile mümkün değil. Bir tek kişiye tüm yetkilerin verildiği cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde ve rektörlerin cumhurbaşkanınca atanmasına olanak sağlayan değişiklikler sonrasında, tüm üniversitelerimiz gibi Gaziantep Üniversitesi’nde de ciddi bir gerileme, ciddi bir çöküş yaşanıyor. Gaziantep Üniversitesi’nin içine düşürüldüğü vahim tablonun bir utanç kaynağıdır. Üniversiteler, bizim için bilimin, aklın merkezidir. Üniversiteler, geleceğimizi inşa edecek gençlerin hayata hazırlandığı yerlerdir. Bugün Gaziantep Üniversitesi, şehrin sanayisi ile iş birliğini birkaç bölüm dışında oluşturamayan, siyasi rekabetin merkezine sürüklenmiş, atanmış bir üniversite yönetiminin elinde. Liyakat yerine sadakatin etkin olduğu bu yönetimin eliyle, siyasi çekişmelerin, kadrolaşmaların, gruplaşmaların merkezinde yer alan, asli görevi olan bilimden uzaklaşmış, kapasitesini günden güne düşüren bir üniversite” dedi.

“ÇÖZÜMÜ YANLIŞ YERDE ARIYORSUNUZ”

AK Parti Gaziantep Milletvekillerinin Gaziantep’teki üniversitelerin sorunlarının çözümü için Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar’ı ziyaretine de tepki gösteren Kaya, sözlerini şöyle tamamladı: “Siz üniversite rektörünü şikâyet için mi gittiniz? Bunun için gittiyseniz çözümü yanlış yerde arıyorsunuz. Sizleri aday listesine yazan, YÖK başkanını atayan, YÖK başkanına şikâyet ettiğiniz rektörü atayan da aynı kişi. Siz YÖK’e değil, külliyeye gidin”






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi