nh_5qU41.jpg

Arif Özsağır yönetimindeki Gaziantep Üniversitesi’nde skandal ve rezillik son bulmuyor. Son gündeme gelen skandallar ise yemek ihalesi ve hurda hırsızlığı iddiası.



22 Temmuz 2024 Pazartesi
Gaziantep

50 yıllık köklü geçmişe sahip olan Gaziantep Üniversitesi’nde, son 4 yılda yaşanan skandallar ne duyuldu, ne görüldü. Arif Özsağır’ın rektörlüğe atandığı günden bugüne gündemden hiç düşmeyen üniversite, şimdi ise hurda hırsızlığı ve 6 ay öncesinden yapılan yemek ihalesi iddiaları ile yine gündemdeki yerini aldı.

MEMNUNİYET ARAŞTIRMASI SONUÇLARI TARTIŞILIRKEN ÜST ÜSTE SKANDALLAR

Geçtiğimiz hafta yayınlanan üniversiteler memnuniyet araştırması sonuçlarında üniversitenin 110. Sırada yer almasının ardından rektör Özsağır’a tepkiler yağmış, hatta Özsağır’ın görevden alınmasını isteyen vekiller dahi olmuştu. İşte bu tepkiler dinmeden, arka arkaya skandal haberleri geldi.

6 AY ÖNCEDEN YEMEK İHALESİ YAPILDI BİLGİSİ

Rektör Özsağır’ın görev süresinin dolmasına artık günler kaldı. Özsağır’ın yeniden atanmayacağına ve yerine başka bir ismin atanmasına kesin gözüyle bakılıyor. İşte böyle bir ortamda, geçtiğimiz hafta içerisinde bir yemek ihalesi yapıldığı, devam eden ihalenin yılsonu bitecek olmasına rağmen, 6 ay öncesinden alelacele ihale yapıldığı bilgisi geldi.

NET BİLGİYİ ALAMADIK

Gazetemize gelen bilgilere göre, söz konusu ihalenin iki yıllık yapıldığı, piyasadaki fiyatlardan 4-5 kat daha yüksek bir fiyat verildiği belirtildi. Gelen bilgilerin ardından üniversite rektörlük özel kalemi, mali işler, kültür işlerini aradık ve bilgi almak istedik. Bunun yanı sıra gazetemiz sahibi Mehmet Bozkurt’ta, sosyal medyadan gelen bilgileri paylaştı ve rektöre bazı sorular sordu. Ancak, ne iletişim yoluyla, ne de sosyal medya yoluyla ihaleyle ilgili tarafımıza bilgi verilmedi

HURDA HIRSIZLIĞI İDDİASI

Yemek ihalesinin yanı sıra, bir skandal ise üniversitede biriken hurdaların kamyonlarla dışarı çıkartılmak istemesinden dolayı yaşandı. Yine gazetemize gelen bilgilere göre, üniversitede toplanan hurdalar, iki kamyona yüklenerek, dışarı çıkartılmak istendi. Ancak, kamyonların izin ve belgesi olmadığı için, üniversite kapılarında bulunan güvenlik görevlileri, kamyonların dışarı çıkmasına izin vermedi.

GAYRİ RESMİ YOLLARDAN SATILACAK MIYDI?

Daha sonra bu durum, tutanak altına alındı ve böylece kamyondaki hurdalar, geri depolara indirildi. Herhangi bir belge ve izin alınmadan hurdaların hangi amaçla dışarıya çıkartılmak istendiği, bu işin içinde olanların amacının ne olduğu merak konusu. Yine yaptığımız araştırmalara göre, kamu kurum ve kuruluşlarında toplanan hurda ve benzeri malzemenin dışarı satışı yasak. Bu malzemelerin kanunen makine kimyaya verilmesi gerektiği belirtiliyor.

YEREL BASIN DA GENİŞ YER BULDU

Hurda hırsızlığı iddiaları, yerel basında da geniş yer buldu. İleri Gazetesi, ‘GAÜN’de hurda hırsızlığı iddiası’ başlığıyla yayınladığı haberde, araçların dışarı çıkmasını rektör Özsağır’ın istediğini iddia ederken, Gazete27 ise, ’Bu iddia doğru mu?’ başlığı ile yayınladığı haberde, üniversitedeki üst düzey bir yetkilinin talimatıyla biri resmi, diğeri özel iki araçla tonlarca hurdanın üniversite dışına çıkartılmak istendiğini, ancak araçların güvenlikleri geçemediğini yazdı.

ÖZSAĞIR’DAN SES YOK

Günlerdir yerel medya ve sosyal medyada üniversitedeki hurda hırsızlığı iddiaları yazılıp çizilirken, önemli şeylerle ilgili anında sosyal medya hesabından paylaşımlar yapan üniversite rektörü Arif Özsağır’ın bu olayla ilgili herhangi bir açıklama ya da yalanlama yapmaması dikkatlerden kaçmadı.

BU SKANDALLARLA İLGİLİ HAREKETE GEÇİLECEK Mİ?

Kafalarda ciddi soru işaretleri bırakan yemek ihalesi ve hurda hırsızlığı iddiaları ile ilgili savcılığın ve YÖK’ün harekete geçip geçmeyeceği merak konusu. Gazete olarak, ilgili kurumlara çağrıda bulunarak, bu iddiaların ciddiye alınarak araştırılmasının, varsa görevini kötüye kullanan ve suç işleyenlerin en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz.

 



lk_QF06H.jpg 1 / 5

pl_2go9c.jpg 2 / 5

lk_61yaW.jpg 3 / 5

fg_sU2mt.jpg 4 / 5

ok_719Aj.jpg 5 / 5




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi