er_70XGx.jpg

Antalya’da geçtiğimiz günlerde suya tam yüzde 446 zam yapıldı. Belediye meclisinde alınan bu karara tepki yağarken, biz de Gaziantep’teki durumu araştırdık. Belediye yetkilileri, ''Gündemimizde zam yok'' derken, GASKİ, ‘‘Su fiyatlarında 30 büyükşehir içerisinde 13. sıradayız ve suyumuz sağlıklı ve içilecek kalitede’’ dedi.



24 Temmuz 2024 Çarşamba
Gaziantep

Antalya’da yerel seçimler öncesinde su ucuzdu. Hatta, belediye ve başkanı Muhittin Böcek, Türkiye’de en ucuz suyun Antalya’da olduğunu belirtmiş, seçime bu söylemlerle gitmişti. Ancak, seçimin bitmesinin ardından işler değişti.

ÖNCE ULAŞIM ZAMMI

Seçim sonrası mayıs ayında ulaşıma yüzde 33 zam yapıldı. Yapılan zamla birlikte, kredi kartı ile binişte ücret 25 TL olmuştu. Zamlar sadece ulaşımla sınırlı kalmadı.

SUYA %466 ZAM

Ulaşımdan sonra bir büyük zam ise suya geldi. Belediye meclisinden geçtiğimiz günlerde geçen karar ile birlikte, suya %466 oranında zam yapıldı.

KENTTE ŞOK ETKİSİ YARATTI

Ekonomik şartların iyice zorlaştığı bir dönemde, tek seferde suya %466 zam yapılması, kentte şok etkisi yaratırken, yapılan zamma tepki yağdı.

GÜNDEMİMİZDE YOK

Antalya’da yapılan zammın ardından Gaziantep Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden bilgi aldık ve ‘Suya zam planınız var mı?’ diye sorduk. Belediye yetkilileri, gündemlerinde zam olmadığını, sadece kanunen zorunlu olan TÜFE’ye göre zam yapıldığını kaydettiler.

SU FİYATLARINDA 13. SIRADAYIZ

GASKi yetkilileri ise, konu hakkında gazetemize verdiği bilgi de, 30 büyükşehir içerisinde fiyatlarda 13. sırada olduklarını, kentteki suyun ise sağlıklı ve temiz olduğunu belirttiler.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi