bn_313H7.jpg

Türkiye’de ulaşım zamları devam ediyor. İlk olarak Gaziantep’te devreye giren zammın ardından hemen hemen tüm büyükşehirlerde, toplu taşımaya zam yapıldı. Son yapılan zammın ardından İstanbul’da biniş ücreti 20, Ankara’da 21 TL oldu. Böylece, Gaziantep ile Ankara’daki ücretler, eşitlenmiş oldu.



26 Temmuz 2024 Cuma
Gaziantep

Türkiye’de toplu taşıma ücretlerine zam yağmuru devam ediyor. Artan yakıt ve diğer masrafların ardından, Gaziantep dâhil hemen hemen tüm şehirlerde biniş ücretlerine zam yapıldı.

İLK GAZİANTEP’TE DEVREYE GİRMİŞTİ

Yerel seçimlerin ardından, büyükşehirler içerisinde ilk zam Gaziantep’te yapılmış ve biniş ücreti 21 TL olmuştu. Gaziantep’in hemen ardından Adana, Antalya, Muğla, Mersin, Diyarbakır, Eskişehir başta olmak üzere, hemen hemen tüm kentlerde, ulaşıma zam yapıldı.

SON ZAMLAR İSTANBUL VE ANKARA’DA

Son zam haberi ise Türkiye’nin en kalabalık iki büyükşehrinden geldi. Önce Ankara’da yüzde 40 oranında zam yapıldı ve biniş ücreti 21 TL oldu. Başkent Ankara’nın ardından dün ise İstanbul’dan zam haberi geldi. İstanbul’da yapılan yüzde 13’lük zam ile biniş ücreti 20 TL’ye çıktı.

İSTANBU’DA ÖĞRENCİ BİNİŞ ÜCRETİ GAZİANTEP’İN ÜSTÜNE ÇIKTI

Zamlar sadece sivil binişlerle sınırlı kalmadı. Öğrenci ve diğer indirimli binişlere de zam geldi. Yapılan zamların ardından İstanbul’da öğrenci biniş ücretleri 10 TL’den 12 TL’ye, Ankara’da ise 7.5 TL’den 10.5 TL’ye çıktı. Bu zamla birlikte İstanbul, öğrencilerin toplu taşımayı 11 TL’ye kullandığı Gaziantep’i sollamış oldu.

HALİL UĞUR, DİĞER ŞEHİRLERDE ARTIŞLARIN OLACAĞINI SÖYLEMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Gaziantep’teki toplu taşıma ücretleri gündeme gelmiş, CHP’li Mehmet Sucu, Türkiye’de en pahalı ulaşımın Gaziantep’te olduğunu söylemişti. Sucu’nun eleştirilerine cevap veren belediye başkan vekili Halil Uğur, Gaziantep’in pahalı ulaşımda 5. Sırada yer aldığını belirterek, ’’Göreceksiniz, önümüzdeki günlerde diğer şehirlerde ciddi zamlar olacak. Biz de yılsonuna kadar zam yok. Diğer şehirlerde, üst üste zam yapılacak. Bu kadar iddialı konuşuyorum’’ demişti.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi