lp_0d449.jpg

CHP Milletvekili Melih Meriç’in gündeminden Gaziantep Üniversitesi düşmüyor. Son günlerdeki gelişmeleri gündemine alan ve üniversitenin yolsuzluk, kaçak inşaat, hurda ve rutin tartışmalarla yıprandığını belirten Meriç, yeni atanacak rektörün liyakatli biri olması gerektiğini belirtti.



30 Temmuz 2024 Salı
Gaziantep

Son 4 yılda Arif Özsağır tarafından adeta yıkıma uğratılan Gaziantep Üniversitesi, gündemden düşmüyor. Son günlerde kütüphane, yemek ihalesi, üniversite dışına çıkartılmak istenen hurdalar, bisikletler ve yabancı öğrenci sayıları ile gündeme gelen üniversitedeki gelişmeler, CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç’in de gündemindeydi.

GAÜN, YOLSUZLUK, KAÇAK İNŞAAT, HURDA VE RUTİN TARTIŞMALARLA YIPRANIYOR

50 yıllık köklü ve saygın geçmişe sahip olan üniversitenin, Arif Özsağır döneminde yolsuzluk, kaçak inşaat, hurda ve rutin tartışmalarla yıprandığına dikkat çeken Meriç,’’Gaziantep Üniversitesi'ne rektör ataması için yine gizli gizli kulisler ve görüşmeler yapılıyor. Önceki yapılan atamanın GAÜN'ü ne hale getirdiği ortada. Yeni rektörün kim olacağından çok, mevcut rektörün gelmesinde payı olanlar, kamuoyuna bir açıklama borçludur. Akademik sıralamalarda sürekli gerileyen, yolsuzluk, kaçak inşaat, hurda ve rutin tartışmalarla yıpranan GAÜN nasıl bu hale geldi?’’ dedi.

YENİ REKTÖRÜN LİYAKATLI OLMASINI İSTEDİ

Meriç, yeni atanacak olan rektörün liyakatlı olmasını kaydederek, sözlerini şöyle tamamladı:‘‘GAÜN’deki öğrenciler, öğretim görevlisi ve diğer üst düzey akademisyenlerin büyük bir bölümü, mevcut rektörden şikâyetçi. GAÜN, partiler üstü bir eğitim kurumudur ve yeni yapılacak atama liyakata dayalı olmalıdır.’’






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi