pl_5Y2Qf.jpg

Türkiye’nin en büyük holdinglerinden birisi olan Sanko Holding’in bünyesinde yer alan Sanko Holding AŞ’nin 2021 ve 2023 yıllarında vergi ödemediği belirtilmiş, bu bilgi kamuoyunda şok etkisi yaratmıştı. Sanko Holding AŞ’nin vergi ödemediğinin ortaya çıkmasının ardından gözler diğer şirketlere çevrildi. Sanko Holding çatısı altında çok sayıda şirket bulunuyor.



1 Ağustos 2024 Perşembe
Gaziantep

Türkiye’de son günlerin en önemli gündemlerden birisi, çoğu büyük ve devasa şirketlerin vergi ödemediği konusu. Vergi ödemeyen şirketlerin isimleri kamuoyunda şok etkisi yaratırken, bu şirketlerin arasında Gaziantep’ten de Sanko Holding AŞ'nin olduğu belirtilmişti. Şirketin 2021 ve 2023 yılları arasında vergi ödemediğine dair bilgiler sosyal medyada yer alırken, holdingden herhangi bir yalanlama ve açıklama gelmemişti.

DİĞER ŞİRKETLERDE DURUM NE?

Türkiye’nin en büyük kuruluşlarından birisi olan Sanko Holding’in çatısı altında Sanko Holding AŞ’nin yanı sıra çok sayıda şirket bulunuyor. Sanko Holding AŞ’nin söz konusu yıllarda vergi ödememesi gözleri diğer grup şirketlerine çevirirken, o şirketlerin son yıllarda vergi ödeyip ödemedikleri, ödedilerse ne kadar ödedikleri merak konusu.

‘‘300 MİLYON DOLARLIK YATIRIM PROGRAMIMIZ VAR’’

Sanko Holding AŞ’de durum böyleyken, geçtiğimiz günlerde ulusal yayın yapan gazete ve dergilerin ekonomi yazarları ile Gaziantep’te buluşan holdingin Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu,‘‘2024 yılı için yaklaşık 300 milyon dolarlık yatırım programımız var’’ demişti.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi