er_9kZZs.jpg

Gaziantep Üniversitesi’nde geçtiğimiz günlerde yapılan yemek ihalesi, rektör Özsağır’ın yaptığı açıklamanın ardından farklı bir boyut kazandı. Rektör Özsağır, ihalenin gerçekleşmediğini söyledi. Ancak, Özsağır’ın bu açıklamasının ardından, ihalenin dökümanı yayınlandı.



2 Ağustos 2024 Cuma
Gaziantep

Gaziantep Üniversitesi’nde akıl almaz gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Arif Özsağır’ın göreve gelmesinin ardından neredeyse her türlü rezilliğin yaşandığı üniversitede, geçtiğimiz günlerde yapılan yemek ihalesi, rektör Özsağır’ın yaptığı açıklama ile farklı bir boyut kazandı.

‘İHALE YAPILMADI’ DEDİ

İlk olarak gazetemiz sahibi Mehmet Bozkurt’un kamuoyunu haberdar ettiği ihale ile ilgili, sonraki günlerden ciddi gelişmeler yaşandı. Aydınlık Gazetesi, yapılan ihalenin detaylarını haberleştirirken, EMEP Milletvekili Sevda Karaca ise, bu ihaleyi meclis gündemine taşıdı. İhalenin üzerinden geçen yaklaşık iki haftalık sürede sessizliğini koruyan ve hiçbir açıklama yapmayan rektör Özsağır, dün Gaziantep27 Gazetesi’ne açıklama yaptı ve ‘İhale yapılmadı’ dedi.

KALKAN, İHALE DÖKÜMANINI YAYINLADI

Özsağır’ın yaptığı bu açıklamanın ardından, CHP’li Uğur Kalkan, söz konusu ihale ile ilgili dokümanı yayınladı. Kalkan,'’Galiba Arif hocayı kandırmışlar. Çünkü, ihale 16 Temmuz’da yapıldı. Üniversitenin yaptığı ihaleden rektörün haberi yoksa, küller sadece üniversitenin değil, Gaziantep’in de başına’’ dedi.

YARIM ASIRLIK KÖKLÜ KURUMUMUZUN GELDİĞİ BU DURUM NE HAZİN

Yaşanan bu gelişmelerin ardından, önceki rektör Ali Gür, konu hakkında bir paylaşım yaptı. Gür, yaptığı paylaşımda,’’Bir gün arayla 2 manşet. Yemek ihalesinin usulsüzlükleri kamuoyuna ve TBMM gündemine yansıyınca, 1 haftalık sessizliğin ardından çaresizce “bu ihale yapılmadı” diyerek, aleni gerçek dışı beyanda bulunan yönetici, delilleri ortaya konulunca, 1 gün sonra kendisini yalanlayarak ihalenin yapıldığını itiraf etmiş.

Biz, ihalenin yapıldığını ve kamuoyunun yanıltılmaya çalışıldığını söylediğimizde “O kadar da olmaz. Bir yönetici nasıl aleni yalan söyler?” diyenler, buyursunlar. Bunun gibi daha nice olaylar oldu ama genellikle birileri tarafından üstü kapatılmaya çalışıldı. Birileri bu usulsüzlük ve hukuksuzluklara arka çıkmaya devam etsin. Biz de her daim doğruları söylemeye ve hakikatleri açığa çıkarmaya devam edeceğiz. Yarım asırlık köklü kurumumuzun geldiği bu durum ne hazin. Gerisi kamuoyunun takdiridir’’ dedi.



pl_BRRxs.jpg 1 / 3

df_egeXz.jpg 2 / 3

fg_wU6WR.jpg 3 / 3




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi