gh_Fi695.jpg

Elektrik ve doğalgaza yapılan fahiş zamların ardından isyan bayrağını çeken Kiracılar Dayanışması Platformu Başkanı Cengiz Kul, zamlar karşısında vatandaşların yalnız bırakıldığını söyledi



2 Ağustos 2024 Cuma
Yurt Haberleri

Geçtiğimiz günlerde üst üste gelen zamlar neticesinde vatandaş nefes almakta zorlanıyor. Elektrik, ekmek, doğalgaz gibi temel kullanım maddelerine gelen zamların yanı sıra kiralar için belirlenen yüzden 25’lik zam sınırı da Temmuz ayı itibariyle sona erdi. Kiracılar Dayanışması Platformu Başkanı Cengiz Kul konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Millet birbirini öldürecek duruma geldi ve bu olanlara hala somut tepki vermediniz” dedi.

‘ZAMLARINIZ SİZİN HUZUR BİZİM OLSUN’

İnsanların geçim sıkıntısından birbirini öldürecek noktaya geldiğini kaydeden Kul, “Elektriğe yüzde 38 zam geldi. Doğalgaza yüzde 38 zam geldi. Emekliye yüzde 19 zam geldi. Asgari ücrete yüzde 0 zam geldi. Ev kiralarına yüzde 65 zam geldi. Bunların dışında yiyecek, içecek, giyecek bunları saymıyorum bile. Dar gelirle kıt kanaat geçinen vatandaş zorda diyoruz, meydanlarda haykırıyoruz.  Sorun çözülsün herkes huzura ersin diyoruz lakin aksine sorunlar çözülmediği gibi bir de üstüne yeni sorunlar ekleniyor. Millet birbirini öldürecek duruma geldi ve bu olanlara hala somut tepki vermediniz. Bu zamlarla bu millet daha ne kadar idare edecek? Kimsenin aklı başında değil. Yurttaşlar sahipsiz kaldı milletin gözü yaşlı... Geçim derdi,  barınma derdi diye bir arayış içinde bir rüzgar gibi savrulup duruyoruz. Siz yetkililer, sizin bakış açınız nedir gerçekten merak içindeyiz. Nasıl bir bakış açınız var, bu halk sizlere ne gözle görülüyor? Millet çırpındıkça batar halde. Gerçekler bunlar lakin siz bunu nasıl normalleştirebiliyorsunuz?  Bütün yetkililer biliyor alınan maaşları. Bu vatandaşlar neye yetişecek, nasıl barınacak, nasıl gelecek nesle güvenilir bir Türkiye bırakacak?  Türk Gençliğine hitabeler yazılmış lakin şuan gençlerin hali harap. Öyle bir noktadayız ki bilerek veya isteyerek suç işlenmiyor. Kimisi ailesi için kimisi çocukları için gözünü karartmış durumda. Adalet mülkün temelidir diyoruz ya nerede adalet? Bütün yetkilileri artık şapkayı önüne koyup kaybolan Türk milletini düşünüp ona göre hareket etmeye davet ediyoruz. Aksi halde daha da kötü durumlar ile karşı karşıya geleceğiz ve sorumlusu onlar olacak.  Millet sizden çözüm bekliyor zam değil. Zamlarınız sizin huzur yüce Türk halkının olsun” diye konuştu.

Kaynak: Antalya Ekspres






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi