jj_I9JwK.jpg

Gaziantep’te dün akıllara durgunluk veren iki olay yaşandı. Birinci olayda bir genç, trafikte tartıştığı sürücüye, belinden çıkarttığı silahla saldırdı ve darp etti. İkinci olayda ise Nizip’te fıstık eylemi yapan kalabalığın arasında milletvekili Meriç konuşma yaparken, muhtar olduğu söylenen bir kişi, silahıyla havaya ateş açtı. Olayda ölen ya da yaralanan kimsenin olmaması tek teselli olurken, günler öncesinde duyurusu yapılan eylemle ilgili güvenlik güçlerinin gereken önlemi alıp almadığı merak konusu.



5 Ağustos 2024 Pazartesi
Gaziantep

Gaziantep’te üzücü gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Trafikte araç kullanırken, bir kişiye ‘Sen ne yapıyorsun’ demeden bile korkulur hale geldiği kentimizde, dün korkunç olaylar yaşandı. İlk olay, İstasyon Caddesi’nde yaşandı. Trafikte yaşanan tartışmada, motorsikletten inen bir genç, bir otomobilin şoför kapısını açarak,  belinden çıkarttığı silahla sürücüyü darp etti ve tehditler savurdu. Yaşanan olayın görüntülerinin sosyal medyaya yansımasının ardından valilik bir açıklama yaptı ve o kişilerin tespit edildiğini belirtti.

CHP’Lİ VEKİL KONUŞMA YAPARKEN, HAVAYA ATEŞ AÇTI

İkinci üzücü olay ise Nizip’te yaşandı. Antep fıstığı üreticilerinin eylemi vardı. Eylem yapılacağına dair birkaç gündür sosyal medya üzerinden duyurular yapıldı. Duyuruların ardından bugün traktörleri ile sokaklara çıkan çiftçiler, eylem yaptı. Eyleme, CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç’te katıldı. Nizip Fıstıkçılar Sitesi önünde CHP’li vekil konuşma yaparken, muhtar olduğu söylenen bir kişi havaya ateş açtı ve ‘CHP’lilere burada siyaset yaptırmam’ dedi. Daha sonra korumaların silahı elinden aldığı kişi gözaltına alınırken, vekilin şikâyetçi olmaması nedeniyle, o kişi para cezası ile serbest kaldı.

BİRİSİ ÖLSE YA DA YARALANSA NE OLURDU?

Yaşanan üzücü olay Türkiye gündemine otururken, akıllarda güvenlik güçlerinin eylemle ilgili gereken önlemi alıp almadığı sorusu var. Havaya ateş açan kişinin silahından çıkan mermiler, vekile ya da bir vatandaşa isabet etse ne olacaktı? İşte bu sorunun cevabı çok önemli.

VALİLİK VE KAYMAKAMLIKTAN HERHANGİ BİR AÇIKLAMA YAPILMADI

Yaşanan olayla ilgili valilik, kaymakamlık ve adli mercilerden herhangi bir açıklama yapılmadı.



df_gJAU7.jpg 1 / 4

l_gaUlS.jpg 2 / 4

jk_SWf55.jpg 3 / 4

nm_s810v.jpg 4 / 4




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi