rt_6utTQ.jpg

Maliye Bakanlığı, kurumların, kuruluşların, belediyelerin tasarruf yapmasını ve zaruri olmayan harcalamalarını bitirmesi için genelgeler yayınlarken, Gaziantep’in hemen hemen her yerinde asılı bulunan belediyelerin ve başkanlarının fotoğraflarının yer aldığı reklam afişleri dikkat çekiyor.



6 Ağustos 2024 Salı
Gaziantep

Aylar önce Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından tasarruf genelgesi yayınlandı. Yayınlanan genelgelere uymayanların cezalandırılacağı belirtildi. Ancak, Gaziantep geneline baktığımızda, belediyelerin yayınlanan genelgeye pek aldırış etmediği gözüküyor.

HEMEN HEMEN HER YERDE PANO VE AFİŞLER DİKKAT ÇEKİYOR

Bakanlık ve cumhurbaşkanlığı harcamaların kısıtlanmasını, zaruri olmayan harcamaların yapılmamasını istiyor. Ancak, Gaziantep merkez ve metropol ilçelerinde bakıldığında, durumun hiçte istendiği gibi olmadığı görülüyor. Kentin hemen her yerinde dev reklam panoları ve afişler dikkat çekiyor.

REKOR ŞAHİNBEY VE TAHMAZOĞLU’NDA

Gaziantep kent merkezinde ve merkez ilçelerde hemen hemen her adım başında, sokaklarda, caddelerde, kaldırımlarda, evlerin duvarlarında, dağlarda, taşlarda, insanların gözünün gördüğü her yerde, belediyelerin ve başkanlarının fotoğraflarının yer aldığı reklam afişleri yer alıyor. Şehitkamil’de bugüne kadar sadece bir tek yerde, Umut Yılmaz’ın fotoğrafının yer aldığı afiş gördük. Büyükşehir belediyesi ve Fatma Şahin’in ki de pek nadir. Ancak, Şahinbey ilçesinde gözünüzü gördüğünüz yer, belediye ve Tahmazoğlu’nun fotoğrafları ile kaplanmış durumda.

BU AFİŞLERE YILLIK NE KADAR ÖDEME YAPILIYOR?

Özellikle Şahinbey ilçesindeki reklam afişleri vatandaşın tepkilerine neden olurken, belediyelerin reklam afişleri için yıllık ne kadar ödeme yaptıkları merak konusu.

FİDEL CASTRO’NUN SÖZLERİNİ HATIRLATIYORUZ

Kentimizde tepkilere neden olan bu görüntülerle ilgili, belediye başkanlarına eski Küba Lideri Fidel Castro’nun, ‘Devlet imkanları kullanılarak yapılan hizmetler, vatandaşlara lütufmuş gibi sunulamaz’ sözünü hatırlatıyor, halkın parası ve vergileriyle yapılan hizmetlerin, halka bir lütuf gibi sunulmasına ve bu yapılırken de dünya kadar para harcanmasının anlamsız olduğunu belirtiyoruz.

CHP’LİLER SESSİZ

Geçtiğimiz yıllarda CHP’nin Şahinbey Belediye Meclis Üyeleri Yılmaz Kireç ve Hasan Şencan, başkan Tahmazoğlu’nun fotoğraflarının yer aldığı reklam afişlerini eleştirmiş, İçişleri Bakanlığı’nın, belediye başkanlarının fotoğraflarının reklam afişlerinde kullanılamayacağına dair genelge ve kararların olduğuna dikkat çekmişlerdi. Ancak, gelinen noktada ne ismi geçen isimlerin, ne de CHP’lilerin, bu reklam afişleri ile ilgili tepkisi var.

REKLAMA HARCAYACAĞINIZ BÜTÇEYİ, HALKA HARCAYIN

Türkiye’nin en kalabalık ikinci ilçesi olan Şahinbey’de, konut, barınma, yurt, yüksek kira, altyapı, temizlik, kirlilik, otopark, derslik ve sosyal donatı alanları gibi önemli sorunlar var. Reklam ve afişlere büyük paralar harcayan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu olmak üzere, diğer belediyelerin reklam ve afişlere para harcamayı bırakmalarını, o paraları halkın refahı için harcamalarının kentimizin hayrına olacağını bilmelerini istiyoruz. 



hj_nN55W.jpg 1 / 9

pl_I7tX4.jpg 2 / 9

bn_kU39S.jpg 3 / 9

vb_4nG17.jpg 4 / 9

fg_6feHg.jpg 5 / 9

fg_fEZ4X.jpg 6 / 9

de_VRmCb.jpg 7 / 9

lk_o8HW0.jpg 8 / 9

bn_Hm9QA.jpg 9 / 9




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi