nm_q5q8J.jpg

Gaziantep Üniversitesi’nde son yapılan yemek ihalesi, kamuoyunda oluşan tepkiler üzerine iptal edilirken, gözler kütüphane ihalesine çevrildi. Zira, yemek ihalesindeki anormalliklerin, kütüphane ihalesinde de olduğu yorumları yapılıyor.



6 Ağustos 2024 Salı
Gaziantep

Arif Özsağır’ın yönettiği Gaziantep Üniversitesi’nde baş döndüren gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde yapılan ve piyasadan 4-5 kat daha yüksek bir bedelle ihale edildiği belirtilen yemek ihalesi, kamuoyunda oluşan baskılar ve ihalenin meclise taşınmasının ardından iptal edildi.

GÖZLER KÜTÜPHANE İHALESİNE ÇEVRİLDİ

1,4 milyarlık ihalenin iptal edilmesinin ardından, gözler kütüphane ihalesine çevrildi. Yine son günlerde üniversitede yapılan son iki büyük ihaleden birisi yeni kütüphane ihalesi olmuştu. Üniversiteye yeni yapılacak olan kütüphane yapım işi, KDV dahil 693 milyon TL bedelle ihale edilmiş, ihale ise halihazırda üniversitede yapımı devam eden ‘Acil travma ve yanık ünitesi’ inşaatını yapan Adıgüzeller İnşaat’a verilmişti.

KARACA, BU İHALEYİ MECLİSE TAŞIMIŞTI

Tasarruf genelgesinin yayınlandığı bir dönemde yapılan bu ihaleyi, EMEP Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, meclise taşımış, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in cevaplaması istemiyle soru önergesi veren Karaca, rektör Özsağır hakkında herhangi bir soruşturma açılıp açılmadığını sormuştu.

CHP Milletvekili Melih Meriç ise, GAÜN’ün Arif Özsağır döneminde yolsuzluk, kaçak inşaat, hurda ve rutin tartışmalarla yıprandığına dikkat çekmişti.

İHALE BEDELİ VE YAKLAŞIK MALİYET NEYE GÖRE BELİRLENDİ?

Söz konu o ihalede de, yemek ihalesinde olduğu gibi ihale bedeli ve yaklaşık maliyetin yüksek belirlendiği ve o şekilde ihale edildiği, böylelikle kamu zararı oluştuğu söyleniyor. İşte bu nedenle, bu ihalenin de yemek ihalesinde olduğu gibi işin uzmanları tarafından incelenmesi, piyasa koşullarından yüksek bir durum tespit edildiği takdirde, ihalenin iptal edilmesi gerektiği yorumları yapılıyor.

BU İHALENİN PEŞİNE TOPLUMUN TÜM KESİMLERİ DÜŞMELİ

Arif Özsağır’ın rektörlüğü döneminde üniversitede meydana gelen hadiseler ve son yemek ihalesindeki akıllara zarar rakamların ardından gazete olarak kamuoyuna çağrı yaparak, toplumun tüm kesimlerinin bu ihaleyi takibe almasını, siyasi partilerin, vekillerin, meslek odalarının, kurum ve kuruluşların, bu ihaleyi araştırmasını ve kamu zararı şüphesi uyandığı takdirde, bu ihalenin de iptal edilmesi için harekete geçilmesini istiyoruz.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi