hj_aOyLS.jpg

Ekonomik olarak zor günler geçiren Gaziantepli besicilere, bir darbede Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu vurdu. Gaziantep Koyun, Keçi Yetiştiricileri Birliği, üreticinin ürününü alıyor ve ilçedeki 5 satış noktasında, vatandaşa uygun fiyat ile sunuyordu. Ancak, belediye meclisinde alınan bir karar ile birliğe ait 5 satış noktası kapatıldı.



9 Ağustos 2024 Cuma
Gaziantep

Tüm Türkiye’de olduğu gibi, Gaziantep’te de besiciler zor durumda. Üretici, girdi maliyetleri ve para kazanamamaktan şikâyetçi. Bu nedenle, Türkiye ve Gaziantep’te, çoğu hayvanın kesimhaneye gönderilip kesildiği, çoğu üreticinin ise hayvancılığı bıraktığı kamuoyunca bilinen bir gerçek.

BİR DARBE DE TAHMAZOĞLU VURDU

Böyle bir ortamda yaşam mücadelesi veren ve besicilik yapmaya çalışan esnafa, bir darbe de Şahinbey Belediyesi vurdu. Yaklaşık 6 yıldan beri, Gaziantep Koyun, Keçi Yetiştiricileri Birliği, üreticiden aldığı süt ve süt ürünlerini, Şahinbey’de bulunan 5 satış noktasında, vatandaşın hizmetine sunuyordu. Ancak, belediye meclisinden alınan bir karar ile 5 satış noktasının da kapatıldığı öğrenildi.

BİRLİK, AÇIKLAMA YAPTI

Söz konusu gelişme ile ilgili, birlik bir açıklama yaptı. Başkan Osman Türkman adıyla yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

‘‘Değerli üreticilerimizin, müşterilerimizin ve kamuoyunun bilgisine…

Gaziantep Koyun, Keçi Yetiştiricileri Birliği olarak, yaklaşık 6 yıldır üreticilerimizin ürettiği ürünlerin değerinde satılmasını sağlamak, üreticilerimizden almış olduğumuz sütleri işleyerek, müşterilerimize doğal ve sağlıklı ürünleri, uygun fiyata ulaştırabilmek için gayret gösteriyoruz. Sahre markamızla, Şahinbey ilçemizde ürünlerimizi sattığımız 5 satış noktamız, 06.08.2024 Salı günü sabah 09:00 itibariyle, kapatılmış bulunmaktadır.( Şahinbey Belediye Meclis kararıyla)

Söz konusu 5 satış noktası, tarafımıza tanınan 36 saatlik süre içerisinde boşaltılarak, ilgili kuruma teslim edilecek hale getirilmiştir.

Bir ilin, bir ülkenin ancak üreterek, refah seviyesine ulaşacağı inancımızla, imkânlarımız ölçüsünde üreticilerimizin, esnafımızın, çiftçilerimizin yanında olmaya, üretim tesisimizi ayakta tutmaya, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çalışacağız.

Arzu eden müşterilerimiz, başta süt ve süt ürünlerimiz olmak üzere, alışverişlerini, birliğimizin bulunduğu, ‘Pancarlı Mahallesi (Fatih Mahallesi) Fevzi Çakmak Bulvarı, Özmimar Apartmanı altı no: 143 (Tramvay durağı yanı) Şehitkamil/Gaziantep adresindeki satış yerimizden yapabilirler. İrt. Tlf: 0 539 853 61 16 Saygılarımızla. Osman Türkman’’



jk_8K2pB.jpg 1 / 2

jk_1a6EH.jpg 2 / 2




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi