olk_1kZz4.jpg

Hafta içinde CHP tarafından, Gaziantep’te, ‘Eğitim buluşması’ etkinliği düzenlendi. Etkinlik öncesi, Gaziantep’te bulunan devlet ve vakıf üniversiteleri ziyaret edilmek istendi ve Gaziantep Üniversitesi’nden randevu talep edildi. Ancak üniversite, CHP’lilerin talebine ’Rektörlük binamız tadilatta’ cevabı verdi. CHP’liler, ‘Sıkıntı yok. Rektör hocayı bahçede ziyaret ederiz, önemli değil’ dediler. Ancak, yine ret cevabı verildi. Bunun üzerine, genel başkan yardımcısının da içinde bulunduğu heyet, GİBTÜ rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir’i ziyaret etti ve üniversite ile ilgili bilgiler aldı.



10 Ağustos 2024 Cumartesi
Gaziantep

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Arif Özsağır’ın devlet adabına uymayan tavrı tepki çekti. Hafta içinde CHP tarafından Gaziantep’te, ‘Eğitim buluşmaları’ etkinliği düzenlendi. Etkinlikte, vatandaşların eğitim ile ilgili yaşadıkları sorunlar ve düşünceleri alındı. Koru Parkı’nda düzenlenen etkinliğe, CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş katıldı.

GAÜN, RANDEVU VERMEDİ

Genel başkan yardımcısı, milletvekilleri, il başkanı, belediye başkanı ve parti yöneticileri, etkinlik öncesi kentteki üniversiteleri ziyaret edip, eğitim ve üniversitelerin durumu hakkında bilgi almak istedi. Bu kapsamda, parti yöneticileri Gaziantep Üniversitesi rektörlüğünü aradı ve randevu talep etti. Ancak, CHP’nin bu talebi, ’Rektörlük binamız tadilatta’ denilerek, reddedildi. CHP’li yöneticiler, ‘‘Bina yoksa, bahçede otururuz. Sorun yok’ dedi. Ancak buna rağmen, talep kabul edilmedi.

GİBTÜ’YÜ ZİYARET ETTİLER

Gaziantep Üniversitesi’nden randevu alamayan heyet, daha sonra GİBTÜ rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir’i ziyaret etti ve üniversite ile ilgili bilgi aldı. Heyet, bir gün sonra Adıyaman’a giderek, orada vali yardımcısı ve Adıyaman Üniversitesi’ni ziyaret etti.

NUMAN KURTULMUŞ’A MAKAM KOLTUĞUNU VERMİŞTİ

Gaziantep Üniversitesi’nin mevcut rektörü Arif Özsağır, 2015 yılında Ak Parti’den Kahramanmaraş Milletvekilliği için aday adayı başvurusu yaptı. Daha sonra sıralamada yer alamayınca, üniversiteye döndü ve 2020 yılında, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Gaziantep Üniversitesi rektörlüğüne atandı. Özsağır, rektörlüğe atandıktan sonra, üniversiteyi ziyaret eden Ak Parti’li Numan Kurtulmuş’a makam koltuğunu vermiş, kendisi ise ayakta beklemişti.

TEPKİ YAĞDI

Ak Partililere makam koltuğunu devredip, CHP’lilere ise randevu vermeyen Özsağır’a, partizan yaklaşımı nedeniyle tepki yağdı. Konu hakkında tepkisini ortaya koyan bazı vatandaşlar, ’Sen devletin rektörüsün. Partinin değil’ dediler.



pl_JMLfU.jpg 1 / 1




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi