df_NRef9.jpg

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclisi Ağustos ayı 1. Birleşimi dün yapıldı. Fatma Şahin’in yönettiği mecliste, gündem geçen mecliste yaşanan protestolar olurken, konu ile ilgili Şehitkâmil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın tek kelime dahi etmemesi dikkat çekti.



13 Ağustos 2024 Salı
Gaziantep

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde tansiyon yüksekti. Dün yapılan meclisi, başkan Fatma Şahin yönetirken, meclis gündemine geçen mecliste yaşanan protestolar ve sonrasında yaşananlar damga vurdu.

UMUT YILMAZ TEK KELİME ETMEDİ

O mecliste yaşanan olayların fitilini, Şehitkamil Belediyesi’nde süreleri dolduğu için işten çıkartılan işçiler ateşlemişti. O mecliste hedef, başkan Umut Yılmaz olmuştu. Dünkü mecliste konunun tekrar açılması ve ses tonlarının iyice yükselmesine rağmen, Umut Yılmaz tek cümle dahi etmedi. Onun yerine CHP’li diğer meclis üyeleri konuştu. 

MECLİS PROVOKE EDİLDİ

Gündem maddelerinden önce söz alan CHP’li meclis üyeleri, geçen meclisin provoke edildiğini söyleyerek, ’’Geçen ay yapılan mecliste, arzu etmediğimiz olaylar yaşandı. Dolayısıyla, burada olmayan tutanağı siz bizlere onaylatmaya çalışıyorsunuz. Keşke tutanağı sayın başkanım siz de inceleseydiniz. Meclis üyeleri neye göre sayılır? Burada sadece 18. Madde doğru. Diğerlerinin tamamı yanlış. Geçen meclis burada meclis devam ederken, ısrarla sayım yapılmasını istedik. Ancak reddedildi. 24-22 ret var. Ama siz burada tersini yapmışsınız. Seçilmiş bir belediye başkanını protesto ettirip, provoke etmek ne demek? Sayın başkanım, geçen meclis siz yoktunuz, bu meclis provoke oldu. Bu olay günlerdir sosyal medya da, basın da, kentte tartışılıyor. Burada 21 yıllık meclis üyesi olup, böyle bir şey görmeyen arkadaşlarımız var. Halkın sorunlarını burada konuşuruz, biz reddederiz, siz kabul edersin. Ama sorunlar burada konuşulur. Sorunları, üçüncü şahısların bir belediye başkanına hakaret etmesi ile konuşamayız. Biz de sizin gibi seçilmiş belediye başkanı ve meclis üyeleriyiz. Siz burada iktidarsınız, biz de Şehitkâmil’de iktidarız’’ dediler.

CHP’LİLERDEN SONRA HALİL UĞUR KONUŞTU

CHP’lilerin ardından protestolara sahne olan meclisi yöneten isim olan belediye başkan vekili Halil Uğur konuştu. O gün yapılan meclisle ilgili videoları ekrandan izleten Uğur, ‘‘Umut başkana tek küfür ve hakaret edilmedi, eğer edildiğini ispatlayan olursa, görevimden istifa edeceğime tüm meclisin önünde söz veriyorum’’ dedi.

‘‘OLAYLARIN ÇOK DA BÜYÜMESİNİ ARZU ETMEDİK’’

O gün yaşanan olayların çok da büyümesini arzu etmedikleri için, video paylaşmadıklarını belirten Uğur, sözlerine şöyle devam etti: “Geçen meclisi ben yönettim. Nahoş olayların olmasını kimse arzu etmemiştir, etmeyecektir de. Bu yüce meclis yıllardır birlik, beraberlik içerisinde yönetilmiştir. Ve, o şekilde de yönetilmeye devam etmektedir. O gün sosyal medyada başlatılan, özellikle CHP tarafından yansıtılan söylemler ve videolarla ilgili bende çıkıp çok güzel cevaplar verebilirdim. Ama biz tasvip etmediğimiz, yanlış bir şekilde lanse edilen olayların çok da büyümesini arzu etmedik.  Umut başkan da buradaydı, CHP’li meclis üyeleri de buradaydı. Buraya gelen arkadaşların meclisten önce mi geldiği sonra mı geldiği hepsi kayıtlarda mevcut. 5. ve 6.ncı gündem maddesi okunurken, meclise gelenlerin ne elinde pankart, ne başka bir şey, ne de herhangi bir eylem ve söylemleri vardı.  Gaziantep halkı buradan görsün videoları da yayınlayacağım.”

HALK SİZİ KIZIN, KÜSÜN, MECLİSİ TERK EDİN DİYE GÖNDERMEDİ

“Gündem maddeleri konuşulurken ve tartışılırken komisyona dair husus istişare edilirken, CHP meclis üyelerinin sayımlarla alakalı itirazları oldu. Birinci sayım 23’e 23 çıktı, geçerli olduğunu söyledik. İtiraz üzerine tekrar sayım yaptık yine 23’e, 23’tü. Ama CHP’li meclis üyesi arkadaşımız bizim meclis üyelerinden birinin dışarıya gittiğini görüp, onu da fırsat bilerek, tekrar sayım istedi. Ve ben aynen şu cevabı verdim. “Her canınız istediğinde sayım yapamayız.” Bir sonra ki madde yine tartışılırken, komisyondaki konu konuşulurken, meclisi terk etmeye başladılar. O anda ne bir tezahürat, ne bir slogan yoktu, sadece gündem maddesi tartışılıyordu. Arkadaşlar, halk sizi bu meclise herhangi bir madde tartışılırken, herhangi bir konu istişare edilirken kızın, küsün, meclisi terk edin diye göndermedi. Bu Ak Parti meclis üyeleri içinde, tüm meclis üyeleri içinde geçerli. Halk, bize şehirle ilgili konuları tartışın, şehirle ilgili kararları verin diye gönderdi. Tartışılan madde ile ilgili olarak kızıp meclisi terk ettiniz. Meclisin terk edildiği anda herhangi bir konuşma, herhangi bir slogan yoktu. Vardı diyen varsa buradan ispat ederim, video hazır.  Ama divana bağırarak, çağırarak, külhanbeyliği yaparak meclis terk edilmeye kalkıldı ve çıkıldı. Koridorda meclis devam ederken bana küfredildi, küfürler yapıldı diye meclis terk edildi. Bu mecliste bugüne kadar hiçbir küfür olmamıştır, olmayacaktır, olmaz da. Buna büyükşehir belediye başkanı Fatma Şahin’de, bizler de, sizler de müsaade etmezsiniz, ettirmedik, ettirmeyiz de. Burada herhangi bir küfür edildiğini ispat ederseniz, ben büyükşehir belediye başkan vekili olarak bugün istifa etmeye hazırım. Küfür etti diyenler için küfrü ispat edemezseniz de, sizde istifa etmeye hazır mısınız? 'Sopalarla tehdit ettiniz' dediniz. Bir tane sopayı ispat ederseniz, ben istifa etmeye hazırım. Sopayı ispat edemezseniz, siz de istifa etmeye hazır mısınız? Meclisin önünde basının önünde konuşuyorum. Ben, 11. Gündem maddesi konuşulurken kafamı kaldırdığımda, yazılar gördüm.  Ben, gördüğümde onları uyarırken, Umut başkan da ondan sonra döndü gördü. Herkes ondan sonra döndü, gördü. Mehmet Okutan katip üye maddeyi okurken Mehmet Bey’i susturdum, oradakilere müdahale ettim. Ellerindeki yazıları indirttim, söz istediler vermedim ‘Burası halkın meclisi, gelebilirsiniz, dinleyebilirsiniz ama konuşma hakkınız yok’ dedim. Ellerindeki pankartları indirttim.  Siz çıkarken, kayda alınan videoyu göstereceğim. Pankartları indirttim, susturdum. Mecliste devam etmeye başladı. “

ŞAHİN: 'ARKADAŞLARIMA UMUT BAŞKANA KÜFÜR EDİLDİYSE SİZİ MAHVEDERİM' DEDİM

CHP’lilerin ve Uğur’un konuşmalarının ardından konuşan başkan Fatma Şahin ise, ‘‘Umut başkana küfür falan yok. 10 defa dinledim. Ben, bu mecliste Fatma Şahin olarak buna izin vermem. Seçilmiş bir arkadaşıma küfür edilmesine asla izin vermem. Benim için video önemli. Bir yanlış varsa, herkes birbirinden özür dileyecek. Bunun bu şehre hiçbir faydası yok. Mehmet kardeşim, bu şehrin sorunları var, bu şehrin sorunlarını konuşa konuşa çözeceğiz. Kavgadan kim sorun çözebilir? İki yumurta birbirine vurduğunda biri çatlar, biri kırılır. İstirham ediyorum, 75 maddelik bu memleketin sorunları var. Tarıma dair yapılması gereken işleri var. Arkadaşlarıma ‘Umut başkana bir küfür duyarsam, sizi mahvederim’ dedim. 10 defa izledik. Eğer bir küfür varsa da ispat edilsin, burası hukuk devleti. Avukatlarıma talimat veriyorum, eğer bir hukuk varsa gereğini yapmazlarsa bende Fatma Şahin değilim” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından meclise geçildi.

Mecliste yaşananları izlemek için videoya tıklayınız.



Haber ile ilgili video




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi