df_vNI1x.jpg

2010 yılında Gaziantep Üniversitesi Hastanesi’nde yatan hastaların yakınları için 50-60 yataklı misafirhane yapıldı. Misafirhane, Özsağır göreve gelene kadar hizmet verdi. Ancak, pandemi sürecinde kapatıldı ve sonra tekrar açılmadı. Bina atıl halde dururken, hasta yakınları yazlı kışlı, hastane yanındaki banklarda ve yerlerde yatıyor. Bu durumu ise kenti yönetenler sadece seyrediyor.



15 Ağustos 2024 Perşembe
Gaziantep

50 yıllık köklü başarılı bir geçmişe sahip olan Gaziantep Üniversitesi, son 3-4 yıldır adeta çöküşü ve yıkımı yaşıyor. Ne olduysa, mevcut rektör Özsağır, göreve başladıktan sonra oldu. 50 yıl boyunca adını Türkiye’de başarılı bir şekilde duyuran GAÜN, Özsağır döneminde adeta yıkımı yaşadı.

PANDEMİ BAHANESİYLE KAPATILDI, BİR DAHA AÇILMADI

Şehitkamil Belediyesi, yaklaşık 10 yıl önce, üniversite hastanesinde yatan ve çevre illerden gelen hastaların yakınlarının konaklayabilmesi için konukevi adı altında bir yer yaptırdı ve üniversiteye devretti. O yıldan 2020 yılına kadar, orası sorunsuz bir şekilde hasta yakınlarına hizmet verdi ve insanlar memnundu. Ancak, 2020 yılından sonra işler değişti.

ÖZSAĞIR DÖNEMİNDE KAPATILDI

2020 yılında mevcut rektör Arif Özsağır’ın rektörlüğe atanmasının ardından, vatandaşa hizmet veren o yer gözden çıkartıldı. Pandemi dönemi fırsat oldu ve COVİD sürecinde kapatılan bina, bir daha açılmadı.

HASTA YAKINLARI PERİŞAN

Binanın kapatıldığı günden bugüne hasta yakınları perişan. Çünkü, hastanede yakını yatan ve Gaziantepli olmayan insanların parası, aracı, kalacak yeri olmadığı için, üniversite hastanesi önünde ve çevresinde bulunan banklarda, kaldırımlarda, boş alanlarda yatmak zorunda kalıyorlar.

KENT SESSİZ!

Söze ve söyleme gelince ‘mega, marka, ortak akıl'ın hakim olduğu Gaziantep’te, kenti yönetenler, bu duruma sessiz ve tepkisiz. Kenti yönetenlerden, iktidar ve muhalefetten bir kişi bu insanların halini görüp, rektöre, ’Sen ne yapıyorsun?’ demiyor.

O BİNAYI YENİDEN AÇIN

Gazete olarak karda kışta, sağda solda yatan insan görüntülerinin Gaziantep gibi Türkiye’nin önde gelen büyükşehirlerinden birisine yakışmadığını belirtiyor, hasta yakınları için yapılan o binanın yeniden zor durumdaki insanlara hizmet verecek konumuna getirilmesini istiyoruz.



df_wF1v9.jpg 1 / 9

df_xVBbW.jpg 2 / 9

yg_72dKg.jpg 3 / 9

fg_uo0JH.jpg 4 / 9

cv_45sJ7.jpg 5 / 9

df_CdKbY.jpg 6 / 9

xc_VkVaN.jpg 7 / 9

fg_He78X.jpg 8 / 9

fg_4Jvj3.jpg 9 / 9




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi