lk_b0Zu6.jpg

Gazeteci Murat Ağırel, Şahinbey Belediyesi’nin Çanakkale gezilerini, ilçede dağıtılan bisikletleri ve ayakkabıları, bunlara ödenen paralarla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.



21 Ağustos 2024 Çarşamba
Gaziantep

Şahinbey Belediyesi gündem olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde koyun keçi birliğine ait satış noktalarını kapatmak ile gündeme gelen belediye, son olarak Çanakkale gezileri, ilçede dağıtılan bisikletler ve ayakkabılarla gündemdeki yerini aldı.

GAZETECİ AĞIREL, BİLGİLER VERDİ

Türkiye’nin en çok izlenen kanallarından birisi olan Halk TV’de, dün yayınlanan ‘Kayda geçsin’ programında, gazeteci Murat Ağırel, Şahinbey Belediyesi ile ilgili çarpıcı bilgilere yer verdi.

ÇANAKKALE PROJESİ: İlk olarak belediyenin Çanakkale projesi ile bilgiler veren Ağırel,’’Belediye, ‘Gaziler diyarından şehitler diyarına’ projesini başlatıyor. Başkan Tahmazoğlu, ‘Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılında, 2015’te başlattığımız projemizle 200 bin öğrenci ve vatandaşımızı, uçakla Çanakkale’ye gönderdik. Hedefimiz 218 bin 327 kişiyi öğrencimizi ecdat topraklarıyla buluşturmak’ diyor. Proje ile ilgili 9-10 ihale yapılmış. 233 bin kişi Çanakkale’ye götürülecek diye şartnamede belirtilmiş. Çanakkale İç Hatlar Terminali’nden 2018 yılında 218 bin, 2019 yılında 127 bin, 2020 yılında 98 bin, 2021 yılında 79 bin, 2022 yılında 150 bin, 2023 yılında 156 bin yolcu götürmüş. Yani Çanakkale Havalimanı’nın 2015’ten sonra 3’te 1’ini Şahinbey Belediyesi karşılamış oluyor. Bu iş için belediye, 2015’ten itibaren 102 milyon TL ödemiş. Döviz kuruna çevirirsek, 16 milyon 282 bin dolar ediyor. Çanakkale gezisi için 16 milyon dolar harcamış Şahinbey Belediyesi. Bugün içinse rakam daha yüksek.’’

BİSİKLET DAĞITIMLARI: Ağırel’in ikinci gündemi ise belediyenin dağıttığı bisikletler oluyor. Dağıtılan bisikletler hakkında konuşan Ağırel,’’Belediye, çocukları gerçekten çok seviyor ve başarılı öğrencilere, bisiklet dağıtıyor. Bisikletlerle ilgili araştırma yaptığımda, akıl alır gibi değil. Dünya kadar ihale yapılmış. Her sene, bisiklet ihalesi yapılmış. Her sene, başarılı öğrencilere, bisiklet dağıtılmış. Toplamda, 118 bin bisiklet dağıtılmış. Sadece Şahinbey Belediyesi değil. Antep belediyesi ve diğer kurumlar da bisiklet dağıtmış. Şahinbey’in nüfusuna bakıldığı zaman, tüm çocuklara bisiklet dağıtılmış olması gerekiyor. 2019 ile 2024 yılı arasındaki ihalelere baktım. Belediye, 5 yılda 5 ihale yapmış, 5 yılda toplam bisikletler için 209 milyon TL ödemiş. O günkü kurlarla çevirirsek, 10 milyon dolar yapıyor. Bugünkü kurla, 400 milyon TL’ye yakın para yapıyor. Sadece Şahinbey Belediyesi’ndeki rakam bu. Ayrıca, Antep belediyesi de bisikletler için 3 yılda 165 milyon TL bir para ödüyor. İki belediye de bisikletleri, Antep’teki tek bir firmadan alıyor. Antep belediyesinin ödediği parayı da bugünkü kura çevirdiğimizde, 10 milyon dolar da o ediyor. Antep’te ne kadar bisiklet alırsanız alın, tek firmadan alınıyor. Yaklaşık 250 bin bisiklet alınmış, bu bisikletlerin hepsi tek bir firmadan alınmış. Firmanın adı ise Ümit iki tekerlekli araçlar diye bir firma. Sadece Gaziantep’te iki belediyenin bu firmadan aldığı bisikletlerin tutarı, 20 milyon dolar. Bu para ile fabrika kurulur. Bu bisikletlerin kime nasıl dağıtıldığının tutanaklarını görmek isterim. Biz de o kişileri araştıralım, kamuoyunu bilgilendirelim. Bu bisiklet adedi çok fazla. Bu bisikletler dağıtıldıysa, kime dağıtıldığını görmek isterim. Neden derseniz, ben gazeteciyim. Her şeye şüphe ile yaklaşmak zorundayım. Gerçekten dağıtıldı ise isimleri ve bilgileri versinler, biz de araştırıp, kamuoyunun bilgisine sunalım. Helal olsun adamlar dağıtmış diyelim.’’

DAĞITILAN AYAKKABILAR: Son olarak belediyenin dağıttığı ayakkabılara dikkat çeken Ağırel, sözlerini şöyle noktalıyor: ‘‘2017 ile 2024 tarihleri arasında 11 ayakkabı ihalesi yapılmış. Spor ayakkabısı ihalesi. Şahinbey’in nüfusu 936 bin. Kaç tane ayakkabı dağıtabilirsiniz? 1 milyon 180 bin ayakkabı dağıtılmış. Ayakkabıları aldıkları iki yer var. Birisi ‘Gencerler ayakkabı’ diğeri ‘FLO ayakkabı’ Gencerler Ayakkabı’dan aldıkları kişi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çocukları ile aynı ortaokuldan mezun olan kişi. Aynı vakıfta da yönetici. Kartal İmam Hatip mezunu. Aynı çerçeve içerisinde. Bu ayakkabıların toplamı için 196 milyon TL ödenmiş. Yani buradan şu sonuç çıkıyor. Şahinbey’deki herkese ve üstüne okuyan tüm öğrencilere ayakkabı vermiş olmaları gerekiyor. Buradan çıkan sonuç bu.  Bu rakamın bugün dolar karşılığı, 15 milyon dolar. 7 yıl içerisinde. Gencerler Ayakkabı, başka belediyelerden ihale almamış, başka yerlere ayakkabı vermemiş.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi