fg_FygvV.jpg

ÖSYM Yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından Gaziantep Üniversitesi rektörü Arif Özsağır, bir açıklama yaptı ve ‘En çok tercih edilen üniversite’ olduklarını belirtti. Ancak, edindiğimiz bilgiler, işin farklı olduğunu söylüyor.



22 Ağustos 2024 Perşembe
Gaziantep

Gaziantep Üniversitesi’ne 4 yılda büyük zarar veren ve yaptığı açıklamalara şaibeli olarak bakılan rektör Arif Özsağır, yine kafalarda soru işaretine yol açan bir açıklama yaptı.

‘EN ÇOK TERCİH EDİLEN ÜNİVERSİTE’ OLDUK AÇIKLAMASI YAPTI  

ÖSYM yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından, rektör Özsağır, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. O paylaşımda, doluluk oranlarının yüzde 100 olduğunu belirten Özsağır, ‘En çok tercih edilen üniversite’ olduklarını belirtti.

DOLULUK ORANLARI YÜZDE 100’ÜN ÜSTÜNDE OLAN ÜNİVERSİTELER VAR

Özsağır, yüzde 100 doluluk oranları ile en çok tercih edilen üniversite olduklarına dikkat çekerken, Türkiye’deki diğer bazı üniversitelerin doluluk oranının yüzde 100’ü aştığı öğrenildi.

26 BOŞLUĞU OLDUĞU BELİRTİLİYOR

Özsağır, yüzde 100 doluluk oranı yakaladıklarını söylerken, lisansta 26 boş kontenjanın olduğu belirtiliyor. 26 boş kontenjan ile nasıl yüzde 100 doluluk oranını yakaladıkları merak konusu.

GİBTÜ’DE BİR TANE BİLE BOŞ KONTENJANIN KALMADIĞI BELİRTİLİYOR

Gaziantep’in diğer devlet üniversitesi olan GİBTÜ’de tüm kontenjanların tam dolduğu, bir tek bile boş kontenjanın kalmadığı belirtiliyor.

DEFALARCA ÇAĞRI YAPILDI AMA NAFİLE

Gazetemiz sahibi Bozkurt, sonuçların açıklanmasının ardından defalarca paylaşım yaptı ve Gaziantep Üniversitesi’nin nasıl ve neye göre en çok tercih edilen üniversite olduğunu rektör Özsağır’a sordu ve cevap istedi. Ancak, hiçbir cevap ya da açıklama gelmedi.

ÖĞRENCİ İŞLERİNE DE ULAŞAMADIK

Konu hakkında bilgi alabilmek ve doğruyu kamuoyuna aktarmak için defalarca üniversite ve öğrenci işleri başkanlığını aradık. Ancak, doğru ve net bilgi alamadık.

ÇIKIN KAMUOYUNA DOĞRU NEYSE ONU AÇIKLAYIN

Edindiğimiz bilgiler ve diğer üniversitelerin doluluk oranı rakamlarına bakıldığında, GAÜN rektörü Özsağır’ın yaptığı açıklamanın doğru olmadığı ve yalan olduğu sonucunu çıkartıyoruz. İşte bu nedenle, Özsağır’a çağrı da bulunarak, çıkın kamuoyuna doğru neyse onu açıklayın diyoruz.



fg_mF67o.jpg 1 / 1




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi