df_tR1vK.jpg

Okulların açılmasına günler kala bazı devlet okullarından para istendiğine dair gelen bilgiler, resmen şok ediyor.



22 Ağustos 2024 Perşembe
Gaziantep

Hemen her kayıt döneminde, çocuğunu okula kaydetmek isteyen velilerden, bağış adı altında para istendiği bilinen bir gerçek. Aynı manzaranın yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde de yaşandığı belirtiliyor.

AKILLARA ZARAR RAKAMLAR

Daha önce Bursa’da 100 TL, Eskişehir’de 60 bin TL para isteyen okulların olduğunu haberlerde duymuştuk. Son gelen bilgilere göre, Gaziantep merkezde bulunan bazı okulların da, velilerden benzer rakamlar istediği belirtiliyor.

50-60-100 BİN TL RAKAMI TELAFFUZ EDİLİYOR

Örnek verecek olursak, Şehitkamil’de bulunan Empati İlkokulu’na çocuğunu kaydettiren bazı velilerden, iyi öğretmenlerin sınıfı için 50-60-100 bin TL para istendiği, bu rakamları şu ana kadar 40-45 velinin yatırdığı belirtiliyor.

‘BAĞIŞ’ ADI ALTINDA ALINIYOR

Gazetemize gelen bilgilere göre, okullarda kayıt parası almak yasak. İşte bu nedenle, velilere okul aile birliklerinin hesap numarası veriliyor ve o hesaba paraların ‘bağış’ adı altında yatırılması isteniyor.

İDDİAYI BOZKURT GÜNDEME GETİRDİ

Empati İlkokulu ile ilgili iddiayı, gazetemiz sahibi Mehmet Bozkurt gündeme getirdi. Bozkurt’un sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımı için milli eğitim ve söz konusu okuldan yalanlama ya da herhangi bir açıklama gelmedi.

OKULA ULAŞAMADIK

Haber öncesi ‘Empati İlkokulu’nu defalarca aradık ve bu bilgiyi teyit etmek istedik. Ancak, okulun telefonuna cevap veren olmadı.

ŞEHİTKÂMİL BİLSEM, 1500 TL İSTİYOR

Bir başka öğrenci velisi ise çocuğunu Şehitkamil BİLSEM’e kaydettirdiğini, kayıt için okul aile birliği hesabına 1500 TL para yatırdığını belirtti. Bu bilgi sonrası okulu aradık ve bilgi aldık. Görüştüğümüz yetkili, ‘Para yatırmak zorunlu değil’ dedi ancak veliler, aynı şeyi söylemiyor.

DOĞRU BULMUYORUZ

Devlet okullarında kayıt ve farklı adlar altında para istenmesini, özel sınıfların oluşturulmasını doğru bulmuyor, ‘bağış’ adı altında okul aile birliği hesaplarına yatırılan tutarların takibe alınmasını istiyoruz.

PARA İSTEYEN OKULLAR OLURSA, GAZETEMİZE BİLDİREBİLİRSİNİZ

Devletin son birkaç yıldır ilkokullara da bütçe gönderdiği, okulların ihtiyaçlarını o bütçeden karşılandığını biliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 42. Maddesinde, ’Eğitim, devlet okullarında ücretsizdir’ denilir. İşte bu nedenle, siz değerli kamuoyundan, kayıt ve diğer adlar altında sizlerden para istendiği takdirde, gazetemize bilgi vermenizi, sizlerden gelecek olan bilgiler ışığında, adı geçen okulların ismini ifşa edeceğimizin bilinmesini isteriz.  






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi