lk_B8Fso.jpg

Emek Partisi Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca ve il örgütü, yedili çalışma sistemine ve vergi kesintilerine karşı direnişte olan Akcanlar işçilerini ziyaret etti.



22 Ağustos 2024 Perşembe
Gaziantep

Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca beraberindeki heyetle günlerdir yedili çalışma sistemine ve vergi kesintilerine karşı mücadele eden Akcanlar Tekstil işçilerini ziyaret etti.

Karaca, ''Başpınar işçilerine seslenmek istiyorum. Bu dertler sizin de derdiniz. Bekleyerek hiçbir şey kazanılmaz. Akcanlar Tekstil işçisinin kazanması bütün Başpınar işçilerinin kazanması demek. Akcanlar işçisinin kazanması için bütün Başpınar işçilerinin birlik olması lazım'' dedi.

''PATRONLARIN İŞÇİLERE REVA GÖRDÜĞÜ ÇALIŞMA DÜZENİ BU''

Milletvekili Karaca, Akcanlar işçilerinin fabrikada yaşadığı sorunlara dikkat çekerek, ''Bu fabrikada işçiler ülkenin dört bir yanındaki işçiler gibi vergi dilimi zulmü altında eziliyorlar. Bu fabrikada işçilere kölelik düzeninin başka bir adı olan yedili sistem dayatılıyor. İşte Başpınar patronlarının işçilere reva gördüğü çalışma düzeni bu. Biz bunu Eruslu'dan, Şireci'den, Milat Halı'dan ve daha birçok fabrikada gördük yaşadık'' ifadelerini kullandı.

İŞÇİNİN VERGİSİ VERGİ VERMEYEN PATRONA TEŞVİK OLARAK DÖNÜYOR

Vergi düzeninin adaletsizliğinden bahseden Karaca, ''Başpınar'da patronlar, milyarlık servetleri olanlar, ihracat rekorları kıranlar işçinin ödediği verginin yanında devede kulak değil tüy bile olmayan vergiler ödemişler. İşçinin daha cebine girmeden gitmiş vergi hazineye. İşçinin cebinden hazineye giden paralardan patronlara teşvik verilmiş, KDV indirimi verilmiş, yatırım destekleri verilmiş. Bu ülkede işte Başpınar işçilerinin ve patronlarının vergi konusunda karşı karşıya gelişi işçi sınıfı ile sermayenin karşı karşıya gelişinin bir örneği. Burada açık bir savaş var. Talancılara karşı emeğinin hakkını isteyenlerin savaşı. Bu savaşı kazanmak zorundayız. Geleceğimiz için kazanmak zorundayız. Vergisini ödemeyen, işçinin cebinden elini çekmeyen, işçiye zulmeden patronların yakasından biz de elimizi çekmeyeceğiz'' dedi.

KARACA'DAN BAŞPINAR İŞÇİLERİNE BİRLİK ÇAĞRISI

Karaca Başpınar işçilerine de seslendi: ''Bu dertler sizin de derdiniz. Bekleyerek hiçbir şey kazanılmaz. Akcanlar Tekstil işçisinin kazanması bütün Başpınar işçilerinin kazanması demek Akcanlar işçisinin kazanması için bütün Başpınar işçilerinin birlik olması lazım. Bu kıvılcımı büyütmek elimizde. Biz Emek Partisi olarak elimde gördüğünüz bu bildirileri bütün işçilere ulaştırıyoruz. Onlara diyoruz ki direnişe sahip çıkarsan senin de karnın doyar. Sen de patron zulmü altında kalmazsın. Bekleyerek olmaz. Öncelikle, tüm Başpınar işçilerini buradaki işçi arkadaşlarımızı ziyaret etmeye onlarla lokmalarını paylaşmaya davet ediyorum. Akcanlar işçilerinin kıvılcımı büyütelim. Tek tek fabrikalarda değil, bütün Başpınar'da işçilerin gücünü patronlara gosterelim. Emek Partisi olarak her zaman yanınızdayız.”






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi