nnm_VidU5.jpg

Gazetemiz birkaç gün önce bazı devlet okullarında kayıt esnasında velilerden para istendiğini, hatta bazı okulların istediği rakamlarının akıllara zarar rakamlar olduğuna dikkat çekmişti. Haberimiz sonrası Gaziantep’te konuşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ’’Kayıt için bağış ya da farklı adlar altında para isteyen idarecilerimiz olursa, bize şikâyet edin, biz de gerekeni yapalım’’ dedi.



25 Ağustos 2024 Pazar
Gaziantep

Hemen hemen her eğitim yılının başında, devlet okullarında kayıt parası alındığı bilgileri geliyor. Bu konuyla ilgili şikâyetler hem Türkiye, hem de Gaziantep için geçerli. Okulların açılmasına günler kala, Gaziantep’te bazı devlet okullarına  çocuğunu kayıt yaptıran velilerden para istendiği bilgileri gelmeye başlamış, gazetemiz de bu şikâyetleri geçtiğimiz günlerde haberleştirmişti.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI TEKİN KONUŞTU

Birkaç gün önce bir dizi temaslar ve toplantılara katılmak için Gaziantep’e gelen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, tepki çeken para isteme konusu ile ilgili açıklama yaptı.

BİZE BİLDİRİN, GEREĞİNİ YAPALIM

Bakan Tekin, okullardan bağış ya da diğer adlar altında para isteyen idarecileri bize şikayet edin diyerek, ‘‘Çocuklarınızı okula kayıt yaptırırken, para ve ilaveten bir şey yapmanıza gerek yok. Biz zaten çocuklarınızın kayıtını yapıyoruz. Eğer, bir milyon eğitimci kitlesini ve bakanlığımızı zan altında bırakacak yanlış uygulama yapan, bu büyük aileye leke süren bir arkadaşımız varsa, veliler bize şikâyetini iletsin, biz de gerekeni yapalım’’ dedi.

 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi