mkl_z1pX4.jpg

Rektörlüğünün bitimine günler kalan Gaziantep Üniversitesi rektörü Arif Özsağır’ın, rektörlük binasını tadilata aldırdığı belirtiliyor. Tasarruf genelgesinin yayınlandığı bir dönemde yapılan bu tadilat tepkilere neden olurken, tadilat için ihale yapılıp yapılmadığı, işi hangi firmanın yaptığı ve bu iş için ne kadar para ödeneceği merak konusu.



27 Ağustos 2024 Salı
Gaziantep

Göreve geldiğinden bugüne inşaat, tadilat, ihale, kaçak inşaattan başka bir iş yapmayan, olan bütçeyi müteahhitlere ve inşaatlara aktardığı söylenen Gaziantep Üniversitesi rektörü Arif Özsağır, görev süresinin bitimine günler kala inşaat, tadilat ve ihalelere hız verdi.

ÜST ÜSTE İHALELER: Son aylarda önce kütüphane ihalesi, daha sonra ise 6 ay önceden yemek ihalesi yapıldı. Kütüphane inşaatı devam ederken, yemek ihalesi gelen tepkilerin ardından iptal edildi.

İNŞAAT VE TADİLATLAR: Bir yandan ihalelere hız veren Özsağır, diğer yandan inşaat ve tadilatlara yöneldi. Geçtiğimiz günlerde hastane içerisinde bir inşaat çalışması yapılırken, diğer yandan rektörlük binası alelacele tadilata alındı.

TASARRUF GENELGESİNE RAĞMEN TADİLAT

Geçtiğimiz aylarda Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından tasarruf genelgesi yayınlandı. O genelgede, zaruri harcamaların dışında kamuda inşaat, çalışma, proje yapılmaması, genelgeye uymayanların cezalandırılacağı belirtildi. Ancak, buna rağmen, görev süresi dolmak üzere olan rektör Özsağır, rektörlük binasını tadilata aldırdı.

5 YIL ÖNCE BAKIM YAPILDIĞI BELİRTİLİYOR

Öyle ki, rektörlük binasının bazı bölümlerinin henüz 5 yıl önce tadilattan geçtiği belirtiliyor. Bazı personellerin alacaklarının ödenmediği söylentilerin yayıldığı bir dönemde, rektörlüğün böyle bir tadilata gitmesi tepkilere neden oluyor.

KİME, HANGİ ŞARTLARDA VERİLDİ?

Söz konusu tadilat işi için ihale yapılıp yapılmadığı, bu işin kime, hangi şartlarda verildiği ve tadilat için toplam ne kadar para harcandığı merak konusu.

ÖZSAĞIR’DAN CEVAP GELMEDİ

Tadilat ile ilgili gazetemiz sahibi Mehmet Bozkurt, günlerdir rektör Özsağır’a sorular soruyor ve cevap istiyor. Ancak, Bozkurt’un sorularına hiçbir şekilde cevap gelmedi.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi