lk_Ay9lK.jpg

Önceki rektör Ali Gür döneminde medikal deposu olarak planlanan ve ona göre kaba inşaatı tamamlanan, Arif Özsağır döneminde onkoloji hastanesine çevrilen hastanenin, rektörlük atamasına günler kala açılışı yapılıyor. Hastanenin ruhsatının olmadığı ve hizmet verecek bir durumda olmadığı söylenirken, konu hakkında il sağlık müdürlüğünden bilgi alamadık.



28 Ağustos 2024 Çarşamba
Gaziantep

Arif Özsağır’ın yönettiği Gaziantep Üniversitesi’nde, akıllara zarar işler yaşanmaya devam ediyor. Göreve geldiği günden beri skandallar, olumsuzluklarla gündemden düşmeyen ve yeni dönemde kesinlikle atanmayacağı söylenen rektör Özsağır, kamuoyundaki başarısız algısını değiştirebilmek için, alelacele sözde onkoloji hastanesi ve radyoterapi merkezi açılışı yapıyor.

BİNA, MEDİKAL DEPO OLARAK TASARLANDI

Önceki rektör Ali Gür döneminde, hastane malzemeleri zarar görmesin ve sağda solda atılmasın diye, medikal depo yani hastaneye çevrilen bu bina tasarlandı. Binanın kaba inşaatı Gür döneminde tamamlandı ve o ara rektörlük değişimi oldu ve göreve Özsağır geldi. Özsağır, göreve geldikten sonra depo olarak tasarlanan ve inşaatı tamamlanan binayı, onkoloji hastanesine çevirdi ve bu iş için büyük paralar harcadı.

ONKOLOJİ HASTANESİNE UYGUN OLMADIĞI BELİRTİLİYOR

Binanın, depo olarak tasarlandığı için çok fazla fonksiyonu olmadığı, bu nedenle onkoloji hastanesine uygun olmadığı belirtiliyor. Ancak, buna rağmen büyük paralar harcandığı ve binanın fonksiyonunun değiştirildiği belirtiliyor.

RUHSATININ OLUP OLMADIĞI MUALLAKTA

Yarın (Persembe) sözde açılışı yapılacak olan hastanenin, çalışma ruhsatının olmadığı, hastane hizmeti vermek için gerekli şartları yerine getirmediği söyleniyor. Hastanenin ruhsatı ve diğer izinlerinin olup olmadığını sormak için bugün il sağlık müdürlüğü ile iletişim kurduk ve bilgi istedik. Ancak, sağlık hizmetleri başkanlığından gazetemize dönüş yapılmadı.

PETROL VE ÇOCUK KREŞİNİN YANINDA YER ALIYOR

Açılışı yapılacak olan hastane öyle sakat bir nokta da bunuyor ki, yanı başında petrol ve çocuk kreşi bulunuyor. Buraya tedavi ve terapi için gelecek olan insanları kreşteki çocukların görmesi durumunda nasıl bir psikolojiye kapılacakları merak konusu.

YAKLAŞIK BİR YIL ÖNCE AKADEMİK KURULDA, HASTANE HASTA ALIYOR DEDİ AMA YALAN

Gazetemize bilgi veren bir hoca, yaklaşık bir yıl önce gerçekleşen akademik kurul toplantısında, rektör Özsağır’ın söz konusu hastanenin hasta kabul etmeye başladığını söylemesine rağmen, o günden bugüne hastanede çalışma yapıldığını ve hala hazır olmadığını söyledi.

ŞOK İFADELER

Hastane ile ilgili gazetemize bilgi veren bir yetkili şunları söylüyor: ‘‘Burası medikal deposu olarak planlandı ve kaba inşaatı Ali Gür döneminde tamamlandı. Daha sonra, pandemi ile birlikte, ülkemizde ekonomik sıkıntılar yaşandı. Bu depo işini yapan müteahhit, işi yarıda bırakmak istedi. Ancak, o dönemki rektör Ali Gür, bunu kabul etmedi. Daha sonra o müteahhit, işi yapıp bitirmeye karar verdi. O esnada rektör değişikliği oldu ve Arif Özsağır göreve geldi. Ve, hemen ihaleyi feshettirdi. Daha sonra burayı hastaneye dönüştürmek için iki tadilat ihalesi yaptılar. Düşünün oranın statikleri bile yapılmamış. Binanın statiği yok. Normal şartlarda, hiçbir rektör, böyle bir açılışı yapamaz, yapmamalı. Arif hoca şov yapıyor. Benim tahminim, o hastaneye açılışın ardından göstermelik 3-5 hasta yatırılacak. Daha sonra orada problemler yaşanmaya başlayacak. Yeni gelecek yönetim, orada ciddi sorunlar yaşamaya başlayınca, orası boşaltılma yoluna gidilecek. Öyle olunca kıyamet kopartılacak ve yeni hastane atıl bırakıldı denilecek.’’ dedi.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi