lk_D6736.jpg

Akcanlar işçileri direnişlerinin 12. gününde patronunun sahibi olduğu Divan Otel önünde açıklama yapmak istedi. Polis, açıklamaya müdahale ederek, işçileri darp etti ve ters kelepçeyle gözaltına aldı. EMEP Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, yaşananlara tepki gösterdi.



29 Ağustos 2024 Perşembe
Gaziantep

Akcanlar işçileri direnişlerinin 12. gününde patronun sahibi olduğu Divan Otel'in önünde açıklama yapmak istedi. Açıklamaya öncesi işçileri abluka altına alan polis, daha sonra işçileri darbederek ve ters kelepçe uygulayarak, gözaltına aldı.

BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen ve Sendika yöneticisi Mazlum Ayçiçek de gözaltına alındı. Basını da abluka altına alan polis, Evrensel Gazetesi muhabirinin telefonundaki görüntüleri silmeye çalıştı.

POLİS: YÜRÜMENİZE İZİN VERMEYİZ

İşçiler açıklama için Divan Otel’in önüne geldiğinde, polis Divan Otelin önünü barikatlarla kapattı. İşçilere yan tarafta açıklama yapabilirsiniz dedikten işçiler açıklama için ‘Grand Otel’in önüne gitmek istedi. İşçilere ‘Hayır yürümenize izin vermeyiz’ diyen polis kendi aralarında konuşacaklarını söyledikten sonra geri döndüklerinde bir anda kitlenin etrafını sardı. Polisin ‘Dağılın, eylem yapmanıza izin vermiyoruz, dağılmazsanız müdahale edeceğiz’ anonsu üzerine BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen de ‘O zaman tek tek gideceğiz, bizi barikattan çıkarın’ dedi. Polis herkesi çıkardıktan sonra en son basını çıkardı ve bir anda kitleye müdahale etti.

İŞÇİLER DARBEDİLEREK GÖZALTINA ALINDI

İşçilere şiddet uygulayarak, ters kelepçeyle gözaltına alan polis, işçileri yerlerde sürükledi, yere yatırdı, sendika avukatını önce gözaltına aldı daha sonra bıraktı. İşçilerin yüzde doksanı gözaltına alınırdı. İşçilerin önce hastaneye oradan da güvenlik şubeye götürüldü.

Daha önce fabrikada çalışırken rahatsızlanan ve hastaneye götürülmeyen mesai çıkışı kendi olanaklarıyla hastaneye gittiğinde apandisit ameliyatı olan işçinin, polis saldırısı sırasında ameliyat dikişleri zarar gördüğü öğrenildi.

KARACA, TEPKİ GÖSTERDİ

Yaşanan gelişmelere ve polis şiddetine tepki gösteren EMEP Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, ‘‘Antep'te vergi düzenine, kurtlu yemeklere, ağır çalışma koşullarına karşı 10 gündür direnişte olan Akcanlar işçileri, Divan Otel önünden ters kelepçe ile darp edilerek, gözaltına alındı. Gazeteciler alandan uzaklaştırıldı. Şu an @birlesiktekstil başkanı Mehmet Türkmen, sendika uzmanı Mazlum Ayçiçek dahil 33 kişi gözaltında.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğünü, Gaziantep Valiliğini uyarıyoruz.

Bu yaptığınız anayasal bir hak olan toplanma ve gösteri hakkının gaspıdır.

Daha iki gün önce Grand Otel önünde açıklama yapabilen işçiler bugün neden Divan Otel önünde yaka paça gözaltına alınıyor?

İşçiler de kağıt üstünde en az patronlar kadar haklara sahip. Bu düzenin patron düzeni olduğunu bizzat siz işçilerin gözüne sokuyorsunuz.

İşçiler ve sendika yöneticileri derhal serbest bırakılsın’’ dedi.

SERBEST BIRAKILDILAR

Emniyetteki işlemlerinin ardından gözaltına alınan herkes serbest bırakıldı. Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen, ’’Gözaltındayken, emniyet yetkililerine dedik ki, “Akcanlar patronuna selamımızı söyleyin! Deyin ki ‘biz elimizden geleni yaptık!’ Ama boşuna! Biz kazanacağız!”

 



lk_l501B.jpg 1 / 7

mn_Q00yn.jpg 2 / 7

ol_gpGd9.jpg 3 / 7

mn_ZmzA4.jpg 4 / 7

mk_fs9G0.jpg 5 / 7

lk_F27sE.jpg 6 / 7

lk_IWyfV.jpg 7 / 7

Haber ile ilgili video




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi