LK_gBehr.jpg

50 yıllık köklü ve başarılı geçmişe sahip olan Gaziantep Üniversitesi, itibarsızlaştırılmaya devam ediyor. Özellikle Arif Özsağır’ın rektörlüğe gelişinin ardından tüm itibarını ve saygınlığını kaybeden üniversite, dün resmen şok yaşadı. Depodan dönüştürülen ve ruhsatı olmadığı söylenen onkoloji hastanesinin açılışına, kent yöneticileri, protokolden kimse katılmadı. Üniversite tarihinde ilk defa, protokolden kimsenin katılmadığı böyle bir açılışın yapıldığı vurgulanıyor.



30 Ağustos 2024 Cuma
Gaziantep

Aslında her şey 4 yıl önce başladı. Gaziantep Üniversitesi rektörlüğüne, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Arif Özsağır atandı. Herkes, üniversiteden başarılı çalışmalar, araştırmalar, eğitim, kentte ve ülkeye katkı beklerken, tam tersi yaşandı. Rektörlük koltuğuna oturan Özsağır, rektörlüğün dışında akıl almaz işlere, üniversite alanlarını talan etmeye, insanları mağdur etmeye başladı.

FATMA ŞAHİN, ‘TAM BİR DELİ’ DEDİ

Geçtiğimiz yıllarda Gaziantep’e toplu açılışlar için gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e, ’Rektörden şikayet mi var?’ diye sordu. Şahin ise, ’Çok fazla çok fazla. Tam bir deli’ dedi. Açık olan mikrofonlardan duyulan bu sözler, Gaziantep Üniversitesi tarihi için utanç tablosu olarak değerlendirildi.

SKANDALLAR VE OLUMSUZLUKLAR ARTARAK DEVAM ETTİ

Fatma Şahin’in bu sözlerine rağmen, Özsağır, görevinden alınmadı ve devam ettirildi. Hal böyle olunca, üniversitede neredeyse günlük bir skandal ve olumsuzluklar yaşanmaya başladı. Üniversite, ulusal ve yerel medyanın gündeminden hiç düşmedi.

HURDA HIRSIZLIĞI GİRİŞİMİ, KAÇAK İNŞAATIN MÜHÜRLENMESİ SON DAMLA OLDU

Artık rektörlük günlerinin sonuna gelen Özsağır, döneminin son günlerinde inanılmaz skandallar yaşandı. Üniversite deposundan kamyonlara yüklenen ve izinsiz kampüs dışına çıkartılmaya çalışılan hurdalara, güvenlik personelleri izin vermedi. Belki dünya üniversite tarihinde ‘hurda hırsızlığı girişimi’ yaşanan ilk üniversite GAÜN oldu. Daha sonra hurdaya çıkartıldığı söylenen yüzlerce bisikletin, bir araca yüklenerek, kampüs dışına çıkartıldığı görüntüleri yayınlandı. Aylardır yüzlerce bisikletin ne olduğu, ne yapıldığı belli değil. Rektör ise bu konu ile ilgili tek kelime etmiyor.

DEPO OLARAK PLANLANAN BİNA, HASTANEYE ÇEVRİLDİ

Üniversitenin dünya kadar boş alanı varken,  önceki dönem rektör Ali Gür döneminde inşaatı tamamlanan ve medikal deposu olarak tasarlanan bina, Arif Özsağır’ın göreve gelmesinin ardından büyük paralar harcanarak, onkoloji hastanesine çevrildi. Binanın fiziki şartlarının hastaneye uygun olmadığı, bu nedenle çalışma ruhsatı ve gerekli izinlerinin olmadığı belirtiliyor.

KİMSE KATILMADI

Dün söz konusu hastanenin açılışı yapıldı. Açılışın yapılacağı günler öncesinden duyuruldu. Açılış için kent protokolü açılışa davet edildi. Ancak vali dahil, milletvekilleri, siyasetçiler, iş dünyası, bürokrasi, idareciler dahil kimse açılışa katılmadı. Hatta, valiyi temsilen vali yardımcılarının dahi açılışa katılmadığı öğrenildi.

ÖZSAĞIR VE EKİBİ AÇILIŞI YAPTI

Protokolden kimse açılışa katılmayınca, rektör Özsağır, sağlıktan sorumlu yardımcısı Ayşe Balat ve bazı idareciler, açılış kurdesini kesti ve hastaneyi gezdi. Ancak, içerisi gezilen hastanede, tedavi gören, yatan bir tek hasta yoktu.

VALİ, 25 ARALIK HASTANESİ EK BİNA İNŞAATINI İNCELEMEYE GİTTİ

GAÜN’deki açılışın yapıldığı saatlerde, valilik sosyal medya hesabından bir paylaşım yapıldı. Söz konusu paylaşımda, Vali Ceber’in, yapımı devam eden 25 Aralık Devlet Hastanesi ek bina inşaatında incelemelerde bulunduğu ve inşaat ile ilgili yetkililerden bilgi aldığı görüldü. Ak Parti milletvekilleri ise, açılışa katılmak yerine, kentteki taksi duraklarını, muhtarlıkları ve işletmeleri ziyaret etti.

KAPALI KALDI

Normal şartlarda açılışı yapılan bir hastanede, açılışın yapıldığı dakikadan sonra işlemler ve hizmetler devam eder. Ancak, bu hastanede öyle olmadı ve açılış yapıldıktan sonra, hastanenin kapısına kilit vuruldu ve kapalı hale getirildi.

 



mn_b5905.jpg 1 / 9

pl_MszVt.jpg 2 / 9

mkl_2n1d5.jpg 3 / 9

mn_PtjT3.jpg 4 / 9

ok_aeRY7.jpg 5 / 9

lk_z6zJK.jpg 6 / 9

nb_Z0vfs.jpg 7 / 9

cc_0tI7n.jpg 8 / 9

mn_uDLa2.jpg 9 / 9




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi