cv_dm1MJ.jpg

Arif Özsağır’ın yönettiği Gaziantep Üniversitesi’nde bunu da gördük. Üniversitelerin açılmasına günler kala, skandal bir olay yaşandı. İddiaya göre, iktidara yakın bir sendikanın yöneticisi olan kişinin kızı, İstanbul’daki özel bir üniversiteden, Gaziantep Üniversitesi’ne geçiş yapması için, üniversitenin geçiş yönetmenliği değiştirildi. Değişiklik daha sonra ifşa olunca, kişiye özel geçiş yapılamadan, yeniden senato kararı ile iptal edildi.



3 Eylül 2024 Salı
Gaziantep

Arif Özsağır, 4 yıldan beri Gaziantep Üniversitesi’nin başında. Özsağır döneminde, 50 yıllık geçmişi olan üniversitede, yaşanmayan rezillik ve skandal kalmadı dersek, yanlış olmaz galiba. Son yaşanan skandal ise, daha önce görülmeyen türden.

BİR KİŞİ İÇİN, YÖNETMENLİK DEĞİŞTİ

İddiaya göre, İstanbul’da özel bir üniversitede okuyan iktidar yanlısı bir sendika yöneticisinin kızı, Gaziantep Üniversitesi’ne geçiş yapmak istiyordu. Ancak, çocuğun puanı, GAÜN’e geçmeye yetmiyordu. İşte bu nedenle, senato kararı ile üniversiteye geçiş yönetmenliği değiştirildi.

DAHA SONRA İPTAL EDİLDİ

Bir önceki senato toplantısında geçen karar, bir sonraki senato toplantısında iptal edildi. Böylece, kişiye özel yapılan yönetmelik değişikliği iptal edildi ve söz konusu o öğrenci, GAÜN’e geçiş yapamadı.

ÖZSAĞIR’IN BİLGİSİ OLMADAN, PLAN MI YAPILDI?

Yine gelen bilgilere göre, rektör Özsağır’ın bilgisi dışında bu yönetmelik değişikliğinin hazırlandığı ve senatodan geçtiği söyleniyor. Ancak, yine gelen bilgilere göre, senatoya gelecek olan konular için, rektör Özsağır, imza atıyor. Buradan yola çıkılacak olursa, rektör, imza attığı evrakta hangi maddelerin olduğuna bakmıyor ve o şekilde imzalıyor. Böylece, üniversite tahammüllerine aykırı madde, senatoya geliyor.

BOZKURT, SOSYAL MEDYA HESABINDAN SORULAR SORDU

Gazetemiz sahibi Mehmet Bozkurt, üniversite senatosunda önce kabul edilen, sonra ise iptal edilen kararla ilgili günler önce, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Bozkurt, yaptığı paylaşımda, ‘‘GAÜN rektörü Arif Özsağır'a, günün ikinci soruları...

* Geçtiğimiz hafta içinde iki gün üst üste senato neden toplandı? Toplanma amacı neydi?

* Senatoda, ilk gün yatay geçişlerle ilgili bir karar alınıyor, ikinci toplantıda, o karar iptal edildiği söyleniyor. Bu söylenti doğru mu?

* Bir öğrencinin üniversitenize geçiş yapabilmesi için, üniversitenizin anayasası, yani 50 yıllık yönetmenliğinde değişiklik yapıldığı söyleniyor.

* Bu söylenti doğru mu?

* Doğru ise bu öğrenci, möhüm sendikacı, kendini 'GÖK'lerde gören kişi mi?

* Kişiye özel yönetmelik değişikliği yapıldı ise, bu işi kim organize etti?

* Rektör olarak, bu işten bilginiz var mıydı?

* Şayet bilginiz dışında böyle bir iş yapıldı ise, bu işi yapan, tasarlayan, işin içinde olanlar hakkında bir işlem yaptınız mı? Yapmayı düşünüyor musunuz?

50 yıllık köklü ve sağlam temelleri olan üniversiteyi, nasıl birilerinin oyuncağı haline getirdiğinizi tüm Türkiye ve dünya görecek.

Bu sorularım cevabını bekliyorum. Cevap gelmezse, konunun habere dönüştürüleceğini bilmenizi isterim.

Konuyu ve yaşananları, ne yapıldığını, ne planlandığını, kime özel değişiklik yapıldığı bilgileri bana geldi. Ancak, kesin ve teyit edebilmek için sağlamcı davranmayı, önce sorular üzerinden gitmeyi tercih ediyorum.

Cevap verilmezse haberi yaparız, eksik ya da yanlış bir şeyler olursa, sorumluluk bizden çıkmış olur.

Çünkü, biz önce sorular sorup, cevap istiyoruz.

Cevap, bilgi gelmezse ne yapacağız?

Gelen bilgileri haberleştireceğiz.’’ dedi.

CEVAP GELMEDİ

Bozkurt’un bu sorularına üniversiteden, rektörden günlerdir cevap gelmedi.

 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi