pl_MGZ1X.jpg

Gazianteplilerin büyük ilgi gösterdiği Hatay Erzin’de yan yana iki sahildeki görüntüler, pes dedirtti. Belediyenin işlettiği paralı plajda şezlong, tuvalet, giyinme kabinleri, açık duş alma yerleri, masalar, gölgelikler yer alıyor. Ancak, ücretsiz olan halk plajında ise halkın kullanacağı ne bir tuvalet, ne tatlı su, ne kamelya, ne de açık duş alma yerleri bulunuyor.



8 Eylül 2024 Pazar
Gaziantep

Hatay Erzin. Gaziantep’e yakınlığı, denizi ve içmeleri nedeniyle, Gazianteplilerin büyük ilgi gösterdiği bir ilçe. İlçeye ilgi yüksek olunca, belediyeler, deniz kıyılarını gelir kapısına çevirebiliyor ve fırsatçılık yapabiliyor.

BURNAZ PLAJI:

İlçede bulunan Burnaz Plajı, birkaç yıl önce yenilendi. Plaja kamelyalar, tuvaletler, giyinme kabinleri, şezlonglar ve masalar konuldu. Hem plaja giriş, hem de plajdaki malzemeleri kullanmak ücretli hale getirildi. Plaja girişte adam başı 50 TL, şezlonglar için 100 TL, kamelyalar için 250 TL, her masa içinse 200 TL alınıyor.

HALK PLAJINDA TUVALET BİLE YOK

Bu plajın hemen yanı başında ise halk plajı bulunuyor. Buraya giriş ücretsiz. Ancak, plajda ne tuvalet, ne oturacak bank, ne açık duş alma kabini, ne kamelya, ne tatlı su, ne aydınlatma, ne de temizlik var. Böyle olunca, ücretli plajı kullananlar güzel bir deniz keyfi yaparken, ücretsiz plajı kullananlar ise rezillikler, imkânsızlıklar ve sağlıksız bir ortamda denize girmek zorunda kalıyor.

BELEDİYENİN İŞLETTİĞİ PLAJA ÜCRET ÖDEMEDEN GİRİŞ YASAK

Erzin Belediyesi iştiraki olan şirketin işlettiği belirtilen plaja, kişi başı ücret ödemeden giriş yasak. Personel, parayı almadan sizin sahile girişine izin vermiyor. Giriş ücretine itiraz ettiğinizde ise tehdit ediliyorsunuz, plaja jandarma çağrılıyor ve dışarı atılmanız için çaba gösteriyorlar.

YASA VE ANAYASAYI TAKAN YOK

Anayasanın 43. Maddesi, kıyıların herkesin eşit ve serbest kullanımına açık olan ve kamu yararına kullanılması zorunlu olan alan olarak ifade ediyor. Aynı şekilde, 7121 sayılı kıyı kanununda da benzer ifadelere yer veriliyor. Kıyıların halkın kullanımına açık olduğunu, halkın kıyılardan eşit ve serbest kullanımına açık olduğu belirtiliyor. Ancak, Burnaz plajında ne anayasa, ne yasaları takan var. Belediye ve şirketi, istediği gibi at koşturabiliyor.

ŞİKÂYET ETTİLER

Birkaç günlüğüne Gaziantep’ten Erzin’e giden ve burada Burnaz plajında ailesi ile birlikte denize girmek isteyen gazetemiz sahibi Mehmet Bozkurt ve Türk Eğitim Dünyası Gazetesi sahibi Servet Bozkurt, plaja girişte ücret ödemek istemedi. Girişte ücret alınmasının anayasa ve yasaya aykırı olduğunu belirttiler. Bu nedenle, üç günde iki defa jandarma ekibi sahile geldi ve tutanak tutmak zorunda kaldı. Bozkurt kardeşler, plaja girişlerini engelleyen kişiler, hakkında şikâyette bulundu.

KESİLEN FİŞTE, GİRİŞ ÜCRETİ DEĞİL, HİZMET BEDELİ YAZIYOR

Plaja girişte ödeme yapmak zorunda kalan vatandaşa verilen bilgi fişinde, ‘‘Giriş ücreti’’ yerine ‘’Hizmet bedeli’’ ibaresi bulunuyor. Kanunen, girişte alınan ücretin iadesi için tüketici hakem heyetine başvurmak isteyen vatandaşlar, hizmet bedeli ibaresinden dolayı, tüketici hakem heyetine başvursa dahi, sonuç alamayacağını düşünüyor.  

ÜCRETİ KABUL ETMEYEN GERİ DÖNÜYOR

Öte yandan plaja gelen ve ücret ödemeyi kabul etmeyen çoğu vatandaş, geri dönüyor ve plajı terk ediyor.



df_Ulc9a.jpg 1 / 10

df_VKQok.jpg 2 / 10

df_9iYc6.jpg 3 / 10

df_eVYe2.jpg 4 / 10

df_Fq569.jpg 5 / 10

df_hm5qS.jpg 6 / 10

df_gEcza.jpg 7 / 10

df_JJqI2.jpg 8 / 10

fg_285Fl.jpg 9 / 10

cv_DRa0h.jpg 10 / 10




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi